ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Γιακουμάκη: Ο διευθυντής της σχολής ήξερε τα ακραία περιστατικά bullying

Υπόθεση Γιακουμάκη: Ο διευθυντής της σχολής ήξερε τα ακραία περιστατικά bullying

Μία σοβαρή μαρτυρία ακούστηκε κατά την διάρκεια της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» την Παρασκευή (13/3/2015).

Σύμφωνα με τη μαρτυρία, ο πρώην διευθυντής της σχολής γνώριζε τα ακραία περιστατικά που συνέβαιναν εντός της σχολής και έψαχνε τρόπους να τα αντιμετωπίσει.

Ο διευθυντής, τον Απρίλιο του 2014, επικοινώνησε τηλεφωνικά με μία συμβουλευτική υπηρεσία υποστήριξης για γονείς και εφήβους. Κατά την επικοινωνία του ανέφερε μάλιστα ότι διηύθυνε τη Γαλακτοκομική Σχολή και ζήτησε την συμβουλή των ειδικών γιατί ως επί το πλείστον στην σχολή εργάζονται γεωπόνοι και όχι καταρτισμένοι εκπαιδευτικού.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μία ομάδα τεσσάρων φοιτητών από την Κρήτη, φέρονταν βίαια σε έναν φοιτητή. Οι σύμβουλοι τον προέτρεψαν να μιλήσει στους γονείς τους για ενημέρωση και να τους ξανακαλέσει. Ο διευθυντής ένιωσε πως δεν κατάλαβαν οι ειδικοί την δύσκολη θέση που βρισκόταν και δεν τους ξανακάλεσε. Η υπεύθυνη της υπηρεσίας μετά την εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ενημέρωσε την Αστυνομία.

Μάλιστα, ο ίδιος είχε στείλει σχετική επιστολή στους ιθύνοντες του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού στην οποία προειδοποιούσε για πιθανές σοβαρές καταστάσεις μέσα στη Σχολή με νομικές προεκτάσεις. Στην επιστολή του είχε αναφερθεί επίσης στην έλλειψη προσωπικού αλλά και στο γεγονός ότι το οικοτροφείο φιλοξενούσε αγόρια και κορίτσια, ανήλικους και ενήλικους.

Όσον αφορά τη μαρτυρία κατά την οποία κάποιος τράβηξε με ιμάντα ή κάτι παρόμοιο τον Βαγγέλη από τον λαιμό, δεν συνέβη ποτέ. Αυτό υποστήριξε στην εκπομπή της Α. Νικολούλης ο Κρητικός φοιτητής, που σύμφωνα με μάρτυρα, προκάλεσε το ακραίο αυτό περιστατικό σε βάρος του αγνοούμενου.

Ο ίδιος ανέφερε στην κ. Νικολούλη πως άδικα κατηγορείται, τόσο αυτός όσο και οι συμπατριώτες του ενώ δεν απέκλεισε στο ενδεχόμενο ο 20χρονος αγνοούμενος να έχει βρει καταφύγιο σε κάποιο μοναστήρι.

Η δημοσιογράφος μίλησε επίσης και έναν ακόμη κρητικό συμφοιτητή του Βαγγέλη ο οποίος της είπε ότι ο Βαγγέλης ζήτησε να αλλάξει δωμάτιο στην εστία γιατί τον ενοχλούσε η φασαρία που έκαναν οι συγκάτοικοί του με τα μουσικά τους όργανα και όχι γιατί δεχόταν βίαιες επιθέσεις. Ο ίδιος δεν πιστεύει ότι οι φίλοι του τον δέσανε σε μια καρέκλα όπως ακούστηκε, αλλά δεν βάζει και το χέρι του στο Ευαγγέλιο.

Σχετικές ειδήσεις