ΕΛΛΑΔΑ

Διεκδικεί αποζημίωση από την Ελλάδα ο Αυστραλός που τραυματίστηκε στη σύλληψη Μαζιώτη

Διεκδικεί αποζημίωση από την Ελλάδα ο Αυστραλός που τραυματίστηκε στη σύλληψη Μαζιώτη

Στη διεκδίκηση αποζημίωσης από την Ελλάδα επιμένει ο Αυστραλός τουρίστας που τραυματίστηκε κατά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη στο Μοναστηράκι το περασμένο καλοκαίρι.

Όπως επισημαίνει η αυστραλιανή εφημερίδα The Age, οι δικηγόροι του απέστειλαν σχετική επιστολή στην ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έλαβαν απάντηση.

Ο 19χρονος έτσι Αυστραλός τουρίστας, Γκραντ Νίκολας Ουρανί, σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο Defteros Lawyers, που τον εκπροσωπεί, είναι έτοιμος να διεκδικήσει αποζημίωση, καθώς «τραυματίστηκε σοβαρά και δεν του προσφέρθηκε σωστή ιατρική φροντίδα σε νοσοκομείο της Αθήνας».

Αν και ο Γκραντ τραυματίστηκε από σφαίρα του Μαζιώτη στις 27 Ιουλίου, η μήνυση, σύμφωνα με το δικηγόρο του, θα κατατεθεί σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης από την οποία θα αξιώσει και την αποζημίωση.

Όπως αναφέρθηκε, τότε, θραύσματα από σφαίρα είχαν βρει στο πόδι τον Γκραντ που μεταφέρθηκε στον «Ερυθρό Σταυρό», δίχως ωστόσο να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός Αυστραλός είχε δηλώσει μετά το περιστατικό: «Έτρωγα σε ένα εστιατόριο όταν είδα κάποιον να τρέχει και να τον κυνηγά η αστυνομία. Στη συνέχεια άκουσα τρεις πυροβολισμούς. Μετά τον πρώτο, έπεσα στο έδαφος και με σκυμμένο το κεφάλι προσπάθησα να συρθώ μέσα στο μαγαζί. Πήγε να πυροβολήσει τους αστυνομικούς, αλλά χτύπησε εμένα».

Σχετικές ειδήσεις