ΕΛΛΑΔΑ

Κομοτηνή: Δρομολογήθηκαν έργα για την αντιμετώπιση των πλημμυρών

Κομοτηνή: Δρομολογήθηκαν έργα για την αντιμετώπιση των πλημμυρών

Στην απόφαση να δρομολογηθούν έργα συνολικού προϋπολογισμού 908.000 ευρώ, προχώρησε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Τα έργα θα αφορούν την αντιμετώπιση και τον περιορισμό των φαινομένων πλημμυρών στις καλλιεργούμενες εκτάσεις στα Τενάγη Φιλίππων.

Για το πρώτο από τα έργα, που θα έχει προϋπολογισμό 460.000 ευρώ, έχει εγκατασταθεί ήδη εργολάβος και όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, οι πρώτες ενδείξεις για τις εργασίες απορροής είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικές.

Όπως αναφέρει ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Γιώργος Παυλίδης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, «το πρόβλημα των Τεναγών χρονολογείται από απωτάτων χρόνων και έχει επιδεινωθεί.

Έχουν επιχειρηθεί διάφορες λύσεις κατά καιρούς ενώ έχουν δημοσιοποιηθεί διάφορα σενάρια για την επίλυση των προβλημάτων στην περιοχή.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης σε πρώτη φάση, σε μια απολύτως ρεαλιστική προσέγγιση, διαθέτει τα περισσότερα χρήματα που έχουν διατεθεί εδώ και πολλά χρόνια για την εκτόνωση και τη βελτίωση της κατάστασης. Προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή και υλοποιήσιμη λύση λαμβάνοντας υπόψη την όλη κατάσταση», καταλήγει ο Περιφερειάρχης.

Σχετικές ειδήσεις