ΕΛΛΑΔΑ

Κάσος: Προσάραξε επιβατηγό πλοίο με 282 επιβαίνοντες

Κάσος: Προσάραξε επιβατηγό πλοίο με 282 επιβαίνοντες

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή της Κάσου είχαν σαν αποτέλεσμα να προσαράξει πλοίο κατά την προσπάθειά του να «δέσει» στο λιμάνι του Φρυ.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τετάρτης (25/03) κατά τη διαδικασία της άφιξης του επιβατικού οχηματαγωγού «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» στην Κάσο και την προσπάθειά του να «δέσει» στο λιμάνι του Φρυ όπου έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι.

Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Θήρα - Ανάφη – Σητεία – Κάσος – Κάρπαθος – Διαφάνι – Χάλκη – Ρόδο, μετέφερε 227 επιβάτες και είχε 55 άτομα πλήρωμα.

Κατά τη διάρκεια των χειρισμών πρόσδεσης, το πλοίο χτύπησε πάνω στο ακριανό κομμάτι της προκυμαίας και δεν έγινε δυνατό αυτοί να ολοκληρωθούν.

Σύμφωνα με τον πλοίαρχο δεν υπάρχει εισροή υδάτων και όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία τους ενώ η αποβίβασή τους θα πραγματοποιηθεί μόλις το πλοίο δέσει στο λιμάνι.

Καθώς στην περιοχή συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί άνεμοι έντασης 7 έως 8 μποφόρ, το ρυμουλκό που έχει ξεκινήσει από τη Μύκονο προκειμένου να βοηθήσει στη πρόσδεση του πλοίου, αναμένεται να φτάσει στο σημείου, περίπου στις 11 το βράδυ της Πέμπτης.

Σχετικές ειδήσεις