ΕΛΛΑΔΑ

Ξεχείλισε ανάχωμα στη Βισαλτία Σερρών

Ξεχείλισε ανάχωμα στη Βισαλτία Σερρών

Δύσκολες ώρες περνούν οι κάτοικοι του δήμου Βισαλτίας στις Σέρρες καθώς το ανάχωμα στον οικισμό Αχινού, δεν φαίνεται να μπορεί να συγκρατήσει τα ορμητικά νερά του Στρυμόνα.

Μετά το αναγκαστικό άνοιγμα των θυροφραγμάτων της λίμνης Κερκίνης που έγινε το Σάββατο (28/03), το ανάχωμα έχει ήδη υπερχειλίσει όπως αναφέρει ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Αχινού, Ανέστης Κεμανιτζόγλου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Στο σημείο αναμένονται δυνάμεις του στρατού, προκειμένου -σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή και την περιφερειακή Ενότητα Σερρών- να δημιουργήσουν πρόχειρα αναχώματα, παράκτια του Στρυμόνα, ώστε να διαφυλαχτούν από τα ορμητικά νερά, γεωργοκτηνοτροφικές κτιριακές εγκαταστάσεις της περιοχής.

«Η κατάσταση σήμερα είναι δραματική» δήλωσε ο κ. Κεμανιτζόγλου και επεσήμανε ότι η δημοτική αρχή προειδοποίησε τους αγρότες του δήμου να αποφύγουν τη διέλευσή τους στους αγροτικούς επαρχιακούς δρόμους, κοντά στον ποταμό.

«Ο όγκος του νερού που περιμένουμε δεν έχει φτάσει ακόμη στην περιοχή και ήδη ζούμε μία πολύ δύσκολη κατάσταση» πρόσθεσε ο κ. Κεμανιτζόγλου.

Την ίδια ώρα, υπάλληλοι του Δήμου Εμμανουήλ Παππά κατασκεύαζαν όλη τη νύχτα υποστηρικτικά αναχώματα, παράκτια του Στρυμόνα, σε τέσσερα σημεία που υπερχείλισε ο ποταμός.

Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, επισήμανε πως η λίμνη Κερκίνη βρίσκεται την Κυριακή σε οριακό σημείο με τη στάθμη του νερού να ξεπερνά τα 36 μέτρα και να αγγίζει τα 36,9 και προειδοποίησε πως «δυστυχώς περιμένουμε πολύ νερό από τη Βουλγαρία».

Σχετικές ειδήσεις