ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπισμός και συλλήψεις παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών σε Μυτιλήνη, Σάμο και Χίο

Εντοπισμός και συλλήψεις παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών σε Μυτιλήνη, Σάμο και Χίο

Εκατόν δέκα οχτώ συνολικά παράνομα εισελθόντες αλλοδαπούς εντόπισαν οι λιμενικές Αρχές στα νησιά της Μυτιλήνης, της Σάμου και της Χίου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού:

Είκοσι εννέα αλλοδαποί εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας (30/3) στη θαλάσσια περιοχή της Μυτιλήνης κατά τη διάρκεια περιπολίας στο πλαίσιο επιχείρησης «Ποσειδών 2015», να επιβαίνουν σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο.

Το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Σε άλλη περίπτωση το μεσημέρι της ίδιας μέρας (30/3), στο νησί της Λέσβου και συγκεκριμένα στην περιοχή «Άκρα Μαχαίρα» εντόπισαν και διέσωσαν ακόμη 5 παράνομα εισελθόντες αλλοδαπούς οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Συλλήψεις παράνομα εισελθόντων μεταναστών στη Χίο

Στελέχη του Λιμενικού Σώματος εντόπισαν βραδινές ώρες της Κυριακής (29/3) στις Οινούσσες 55 παράνομα εισελθόντες αλλοδαπούς. Οι αλλοδαποί αφού μεταφέρθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Σημειώνεται ότι όλοι οι συλληφθέντες θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις από κλιμάκιο του Γενικού νοσοκομείου Χίου.

Συλλήψεις παράνομα εισελθόντων μεταναστών στη Σάμο

Τέλος, στελέχη της οικείας λιμενικής Αρχής εντόπισαν το μεσημέρι της Δευτέρας (30/3) 29 παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί στην ευρύτερη περιοχή «Ποσειδώνιο» της Σάμου.

Οι ανωτέρω συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οι προανακρίσεις για τις παραπάνω υποθέσεις διενεργούνται από τις οικείες Λιμενικές Αρχές.

Σχετικές ειδήσεις