ΕΛΛΑΔΑ

Το… κηδειόχαρτο του Σήφη που «αναπαύεται» στο φράγμα των Ποταμών

Το… κηδειόχαρτο του Σήφη που «αναπαύεται» στο φράγμα των Ποταμών

Το δημοφιλές ερπετό που έκλεψε τις καρδιές των Κρητικών, ο «Σήφης» ο κροκόδειλος δεν άντεξε τις πολικές θερμοκρασίες του χειμώνα στο νησί, με αποτέλεσμα να βρεθεί νεκρός την Κυριακή (29/03).

Δίπλα στο φράγμα των Ποταμών, που αποτέλεσε το...σπίτι του για πολλούς μήνες τάφηκε ο "Σήφης", ο κροκόδειλος που δεν κατάφερε να αντισταθεί στους νόμους της φύσης και να επιβιώσει σε ακραία, για το είδος του, καιρικά φαινόμενα.

Όπως έγινε γνωστό, το επόμενο διάστημα θα γίνει εκταφή και ο σκελετός του θα μεταφερθεί και θα εκτεθεί στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, στο Ηράκλειο

«Δυστυχώς ο κροκόδειλος δεν άντεξε στις συνεχιζόμενες χαμηλές θερμοκρασίες, στο κρύο», είπε στους υπευθύνους του φράγματος ο κτηνίατρος που εξέτασε το πτώμα του «Σήφη».

«Είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη γιατί ο "Σήφης" θα είχε σωθεί αν είχε πιαστεί στις συνεχιζόμενες προσπάθειες εγκλωβισμού που κάναμε. Παράλληλα στόχος ήταν το ζώο να μεταφερθεί σε κατάλληλο περιβάλλον-ενυδρείο με την έγκριση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας ώστε να αποτελεί χαρά για μικρούς και μεγάλους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής Διαχείρισης του Φράγματος των Ποταμών Ρεθύμνου Βαγγέλης Μαμαγκάκης.

Χρήστες του διαδικτύου, του έκαναν αφιερώματα, ενώ δημιούργησαν ακόμα και το κηδειόχαρτο του αγαπημένου τους Σήφη.

«Κηδεύουμε σήμερα από το Φράγμα Ποταμών Αμαρίου.

Παρακαλούμε όπως παραστούν για στενή φορά: Οι φωτογράφοι, οι δημοσιογράφοι, τα τοπικά και αθηναϊκά κανάλια, οι ταβερνιάρηδες κ.α. για τον ύστατο χαιρετισμό», αναφέρει το κηδειόχαρτο που δημιουργήθηκε για τον Σήφη.

Σχετικές ειδήσεις