ΕΛΛΑΔΑ

Πεδίο μάχης οι Σκουριές

Πεδίο μάχης οι Σκουριές

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ συγκεντρωμένων στις Σκουριές σημειώθηκαν την Κυριακή (05/04), ενώ σε πετροπόλεμο επιδόθηκαν οι διαδηλωτές κάτοικοι της Ιερισσού με τους μεταλλωρύχους.

Διαδηλωτές και μεταλλωρύχοι βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής αντιμέτωποι σε σημεία του δρόμου από τη Μεγάλη Παναγία μέχρι τη θέση «Χοντρό Δέντρο» και επιδόθηκαν σε ρίψεις αντικειμένων και σε «πετροπόλεμο» μεταξύ τους, με την αστυνομία να έχει προχωρήσει κατ' επανάληψη σε ρίψη δακρυγόνων.

Νέα ένταση όμως σημειώθηκε και τα μεσάνυχτα στις Σκουριές, όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού, κάτοικοι της Ιερισσού έκαναν πορεία προς τα σπίτια των μεταλλωρύχων και τους ζήτησαν να φύγουν από την περιοχή.

P4050044

Μάλιστα, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ορισμένοι από τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους προκάλεσαν φθορές σε αυτοκίνητα.

P4050042

Οι μεταλλωρύχοι, μάλιστα εξέδωσαν σήμερα ανακοίνωση για την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και στην οποία αναφέρουν τα εξής: ''Η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός σε βάρος των εργαζομένων και κατοίκων των Μαδεμοχωρίων δεν τελείωσε το απόγευμα στις Σκουριές. Συνεχίζεται αυτή την ώρα και στην Ιερισσό. Με πρόσχημα μια πορεία διαμαρτυρίας οι μόνιμοι θύτες που παριστάνουν τα θύματα αυτή τη στιγμή περνάνε έξω από σπίτια εργαζομένων στην Ιερισσό κάνουν ζημιές και τους εκφοβίζουν.

Ανακοίνωση για τα χτεσινά επεισόδια ανάμεσα εξέδωσε η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης.

Για το πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια αναφέρεται ότι «οι εργάτες της Eldorado Gold σε αγαστή συνεργασία με τους ένστολους δολοφόνους, που υπάγονται στην κυβέρνηση της αριστεράς, επιτέθηκαν νωρίς το πρωί, σε ειρηνικούς διαδηλωτές των επιτροπών Χαλκιδικής και αλληλέγγυους.»

«Δεν μας δημιουργεί έκπληξη η στάση της κυβέρνησης, που η ίδια αξιοποίησε προεκλογικά μια σειρά κοινωνικοπολιτικών (και όχι οικονομικών) ζητημάτων, (όπως την Ε.Ρ.Τ., τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, τις φυλακές, τον αντιτρομοκρατικό νόμο κλπ).

Επίσης δεν μας δημιουργούν καμία έκπληξη τα γεγονότα στις σκουριές Χαλκιδικής, μιας και που τα βιώνουμε τέσσερα χρόνια τώρα, όμως οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τι συνέβη σήμερα στο βουνό», ξεκινά η ανακοίνωση των αντιεξουσιαστών.

Σχετικές ειδήσεις