ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την έξοδο του Πάσχα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την έξοδο του Πάσχα

Η κυκλοφορία των οχημάτων αναμένεται ότι θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη στην επιστροφή των εκδρομέων τόσο τη Δευτέρα όσο και την Τρίτη του Πάσχα. Οι ώρες αιχμής αναμένεται ότι θα είναι από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Συνεπώς, το υπουργείο συνιστά στους εκδρομείς να προγραμματίσουν το ταξίδι τους εκτός των περιόδων αιχμής.

Κατά μήκος των αυτοκινητόδρομων Αθήνα - Λαμία, Ελευσίνα – Κόρινθος και Κόρινθος –Τρίπολη (μέχρι τα Παραδείσια) δεν θα υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με αποκλεισμό λωρίδων κυκλοφορίας.

Στην Κορίνθου-Πατρών, υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου, αλλά και για την ασφάλεια των διερχόμενων και των εργαζομένων.

Το υπουργείο Υποδομών, σε συνεννόηση με την Τροχαία είναι πιθανό να προχωρήσει σε τοπικές εκτροπές ή έκτακτες ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για διευκόλυνση των χρηστών, ωστόσο η ύπαρξη καθυστερήσεων είναι ιδιαίτερα πιθανή.

Κατά τις ώρες αιχμής, ενδέχεται να επιβληθούν εκτροπές της κυκλοφορίας προς την Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών ή και αποκλεισμοί εισόδου στη Νέα Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών στους ανισόπεδους κόμβους της στην κατεύθυνση αιχμής.

Οι οδηγοί θα πρέπει να συμμορφώνονται με τη σήμανση έργων και τις υποδείξεις της Τροχαίας, να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή σε όλο το ταξίδι και υπομονή στις καθυστερήσεις που προκαλούν τα έργα.

Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η χρήση της λωρίδας έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ) απαγορεύεται τόσο για κυκλοφορία όσο και για στάθμευση, μετά και την τελευταία τροποποίηση του ΚΟΚ.

Σχετικές ειδήσεις