ΕΛΛΑΔΑ

Η FAI πίσω από την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καισαριανή

Η FAI πίσω από την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καισαριανή

Την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καισαριανή που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Μεγάλης Τετάρτης (8/4/2015), ανέλαβε η οργάνωση Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI).

Η οργάνωση ανέλαβε την επίθεση με προκήρυξη που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Τα ξημερώματα της Τετάρτης 08/04 τοποθετήσαμε εμπρηστικό μηχανισμό στην είσοδο του στεκιού Νέων ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Καισαριανή, λίγα τετράγωνα από το Α.Τ. της περιοχής» αναφέρεται στην προκήρυξη της οργάνωσης.

Στην προκήρυξη εκφράζεται επίσης η αλληλεγγύη των μελών της οργάνωσης στους φυλακισμένους για συμμετοχή στην «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και στα δύο υστερόγραφα αναφέρουν: «Όπως ενημερωθήκαμε από καθεστωτικά, προχωράει με γοργούς ρυθμούς η αποδέσμευση αστυνομικών από τη φύλαξη υψηλών προσώπων, καθώς σιγά σιγά, συγκεντρώνονται όλοι γύρω απ' το σπίτι του πρωθυπουργού. Εμείς, από την πλευρά μας, ευχόμαστε να τους χιλιάσει. Περισσότεροι άδειοι δρόμοι για μας. Και τα θερμά μας συγχαρητήρια στους αναρχικούς που ψήφισαν ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ελπίζουμε να έχουν τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια να απέχουν από το κίνημα αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας».

Καταγγέλλει την επίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ Καισαριανής

Η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε καταγγέλλει την εμπρηστική επίθεση την οποία χαρακτηρίζει ως «φασιστική και τραμπούκικη» και προειδοποιεί τους «κύκλους» που «απεργάζονται δημοκρατικές εκτροπές, πως θα βρουν όλο το λαό απέναντί τους».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης: «Όσοι προσπαθούν να κρατήσουν την κοινωνία μέσα στο φόβο και την υποταγή θα αποτύχουν. Ο λαός γνωρίζει και στηρίζει και τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την κυβέρνηση που διαπραγματεύεται σθεναρά για τα δίκαιά του. Όλοι ενωμένοι θα νικήσουμε».

Σχετικές ειδήσεις