ΕΛΛΑΔΑ

Ποιοι κινδυνεύουν να μην κάνουν Πάσχα στην πατρίδα τους;

Ποιοι κινδυνεύουν να μην κάνουν Πάσχα στην πατρίδα τους;

Τα καμώματα του καιρού...θα χαλάσουν τα πασχαλινά σχέδια πολλών Αθηναίων που ήθελαν να δραπετεύσουν αλλά κυρίως εκείνων που προγραμμάτιζαν να περάσουν το Πάσχα με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και τις οικογένειες τους στα νησιά. Σε πολλά σημεία της Ελλάδα η Μ. Εβδομάδα θυμίζει ...Χριστούγεννα, αφού χιονίζει, ενώ καθυστερήσεις θα αντιμετωπίσουν και οι οδηγοί στις εθνικές οδούς.

Αναλυτικότερα, σήμερα Μ. Πέμπτη, έχουμε προβλήματα στις περισσότερες θαλάσσιες συγκοινωνίες έχουν δημιουργηθεί από σήμερα (9/4/2015)το μεσημέρι, λόγω απαγορευτικό απόπλου που εξακολουθεί να είναι σε ισχύ από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου για τις Κυκλάδες,τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σε πολλές θαλάσσιες περιοχές πνέουν ισχυροί άνεμοι που κατά τόπους φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Από τον Πειραιά, τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό, εκτελούνται κανονικά, ενώ από τον Πειραιά έγιναν με πρακτικό κανονικά το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Μύκονος» για Σύρο, Μύκονο, Εύδηλο, Καρλόβασι, Βαθύ και του επιβατηγού οχηματαγωγού ταχύπλοου speedrunner για Σέριφο, Σίφνο, Μήλο.

Οσοι ταξιδεύον οδικώς, όπως συμβαίνει κάθε Μεγάλη Πέμπτη, θα συναντήσουν κίνηση στις Εθνικές οδούς Κορίνθου και Λαμίας.

Εν τω μεταξύ, αποκαταστάσθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το τελεφερίκ μέχρι το καζίνο, που διεξαγόταν από το πρωί μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σύμφωνα με την Τροχαία σε κανένα δρόμο στην Αττική δεν παρατηρούνται πλέον προβλήματα για τους οδηγούς.

Λίγο νωρίτερα, λύθηκε και το θέμα καθυστερήσεων του προαστιακού (Αθήνα πρός Κυάτο).

Χιόνια στη Εύβοια

Με χιόνια υποδέχθηκαν την Μεγάλη Πέμπτη οι κάτοικοι, αφού από το πρωί πέφτει χιόνι σε όλη την Εύβοια!

Σε λευκό κλοιό είναι όλος ο νομός ενώ αλυσίδες χρειάζονται προς βόρεια Εύβοια. Από χθες το πρωί, δυνατοί άνεμοι επικρατούν στην περιοχή. Η ισχυρή κακοκαιρία έχει ως συνέπεια να δημιουργηθούν προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Στα ορεινά της Κύμης επικρατούν χιονοπτώσεις. Πιο συγκεκριμένα χιονισμένος είναι ο δρόμος προς το Μετόχι.

Η ΕΜΥ από αύριο-Πάσχα

Τη Μεγάλη Παρασκευή 10/4 αναμένεται βαθμιαία βελτίωση του καιρού καθώς τα φαινόμενα θα περιοριστούν κατά τόπους στα ορεινά της Κρήτης, όπου και εκεί σταδιακά θα σταματήσουν. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα παραμείνουν ενισχυμένοι στα 8 μπ. έως τις απογευματινές ώρες, καθώς μετά αναμένεται σταδιακή εξασθένησή τους. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Οι θερμοκρασίες δε θα σημειώσουν αξιόλογη μεταβολή ενώ το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Το Μεγάλο Σάββατο 11/4 σε ολόκληρη τη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο νεφώσεις. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και κατά τόπους στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μπ. αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή άνοδο κατά 1-2 βαθμούς αλλά νωρίς το πρωί και πάλι στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Τη Κυριακή του Πάσχα 12/4 σε ολόκληρη τη χώρα προβλέπεται καλοκαιρία. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν περαιτέρω εξασθένηση και μόνο στα νοτιοανατολικά τμήματα θα φτάνουν τα 6 μπ. πνέοντας από βορειοδυτικές διευθύνσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν άνοδο σε ολόκληρη τη χώρα.

Αναλυτικότερα

Οσοι καταφέρουν και φύγουν...

Στο Ηράκλειο της Κρήτης η Κυριακή του Πάσχα θα είναι ηλιόλουστη με καταγάλανο ουρανό και βορειοδυτικούς ανέμους 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 εως 19 βαθμούς κελσίου.

Στην Πάτρα το Πάσχα θα εορταστεί με ηλιοφάνεια και λίγα μόνο σύννεφα, οι άνεμοι θα πνέουν βορειδυτικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 εως 19 βαθμούς κελσίου.

Στην Κέρκυρα λιακάδα με λίγα σύννεφα το μεσημέρι, βορειοδυτικούς ανέμους 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 8 εως 18 βαθμούς κελσίου.

Στη Ρόδο λιακάδα όλη την ημέρα, βορειοδυτικούς ανέμους 5 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία από 10 εως 18 βαθμούς κελσίου.

Στην Αλεξανδρούπολη περιμένουμε αίθριο ουρανό, ασθενείς ανέμους 2 με 3 μποφόρ και θερμοκρασία από 9 εως 16 βαθμούς κελσίου.

Στην Πάρο λιακάδα, βοριάδες 5 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία απο 12 εως 18 βαθμούς κελσίου.

Στην Καλαμάτα ηλιόλουστη θα είναι η μέρα του Πάσχα με ασθενείς ανέμου 2 με 3 μποφόρ και θερμοκρασία απο 9 εως 19 βαθμούς κελσίου.

Στα Γιάννενα λίγα σύννεφα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 εως 19 βαθμούς κελσίου.

Σχετικές ειδήσεις