ΕΛΛΑΔΑ

Ρώμη και Κέρκυρα επιλέγουν οι Έλληνες για τις διακοπές του Πάσχα

Ρώμη και Κέρκυρα επιλέγουν οι Έλληνες για τις διακοπές του Πάσχα

Οι διακοπές του Πάσχα γίνονται για πολλούς αφορμή να ξεκλέψουν λίγες μέρες για να επισκεφθούν τα αγαπημένα τους μέρη.

Σε έρευνα που πραγματοποίησε η trivago μεγάλο ενδιαφέρον φαίνεται να έχουν οι μεταβολές στις προτιμήσεις των ξένων τουριστών να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα κάτω από τον ελληνικό ήλιο. Ελλάδα ψηφίζουν για τις πασχαλινές τους διακοπές περισσότερο από όλους οι Ιταλοί, έχοντας αυξήσει κατακόρυφα την επιθυμία τους να την επισκεφθούν. Ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση έχει και το ενδιαφέρον των Πολωνών, οι οποίοι κατατάσσουν την Ελλάδα μέσα στους 15 κορυφαίους προορισμούς που επιλέγουν για το Πάσχα. Αυξημένη φαίνεται να είναι και η προτίμηση που προέρχεται από τους Άγγλους, τους Ισπανούς και τους Αυστριακούς, οι οποίοι επιδιώκουν σε κάθε ευκαιρία να αποδράσουν και να επισκεφθούν την Ελλάδα για να απολαύσουν τις διακοπές τους

Αντίστοιχα, για την Κύπρο, η μεγαλύτερη αύξηση ενδιαφέροντος παρατηρείται από τους Γερμανούς, οι οποίοι φαίνεται να την επιλέγουν σε μεγάλο ποσοστό για τις διακοπές τους, κατά τη διάρκεια των ημερών του Πάσχα. Επιπλέον, η Κύπρος συνεχίζει να αποτελεί σταθερή επιλογή και φέτος για τους Σέρβους, τους Άγγλους και φυσικά, για τους Έλληνες.

Το φετινό Πάσχα φαίνεται να μην έχει και τόσο εθνικό χαρακτήρα για τους Έλληνες, αφού στους 15 κορυφαίους προορισμούς για τους οποίους έδειξαν ενδιαφέρον, μόνο ένας είναι ελληνικός.

Η ιταλική πρωτεύουσα κατακτά την κορυφή του ενδιαφέροντος, ούσα στην πρώτη θέση της κατάταξης. Δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός είναι το Λονδίνο, εκτοπίζοντας το την πόλη του Φωτός που πέρυσι είχε αυτή τη θέση. Τρίτη στην κατάταξη είναι η γοητευτική Κωνσταντινούπολη, που ακολουθείται από το Παρίσι.

Έβδομη στις γενικότερες προτιμήσεις εμφανίζεται η Κέρκυρα, που είναι ο πρώτος και μοναδικός ελληνικός προορισμός που υπάρχει στις 15 κορυφαίες επιλογές των Ελλήνων.

Η Νέα Υόρκη, δείχνει να είναι η νέα είσοδος στους κορυφαίους προορισμούς που επιλέγουν οι Έλληνες, αφού τα τελευταία χρόνια δεν ήταν καν μέσα σε αυτούς. Οι Έλληνες φαίνεται να κάνουν στροφή κάθε χρόνο και περισσότερο προς τους προορισμούς του εξωτερικού για τις πασχαλινές τους διακοπές. Κάθε χρόνο παρατηρείται ότι μειώνεται όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον τους για τις ελληνικές πόλεις, ενώ αυξάνεται για όλο και πιο μακρινούς προορισμούς του εξωτερικού.

Σχετικές ειδήσεις