ΕΛΛΑΔΑ

Στο Καστρί της Γαύδου οι παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί - Τους φροντίζουν οι κάτοικοι

Στο Καστρί της Γαύδου οι παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί - Τους φροντίζουν οι κάτοικοι

Στο Καστρί, πρωτεύουσα της Γαύδου βρίσκονται από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, οι 140 παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί που είχαν εντοπιστεί την ίδια μέρα σε βραχώδη ακτή στα νότια του ακριτικού νησιού.

Οι αλλοδαποί παρέμειναν το βράδυ στο δημοτικό σχολείο, το δημαρχείο και μια ταβέρνα του νησιού αφού προηγουμένως τους είχαν παρασχεθεί πρώτες βοήθειες από τη νοσηλεύτρια της Γαύδου.

gavdos metanastes

Τη σίτισή τους έχουν αναλάβει οι κάτοικοι του νησιού.

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης έφτασαν στη Γαύδο με πλωτό σκάφος του Λιμενικού, δύο γιατροί από τα Σφακιά και την Ανώπολη που μετέφεραν υγειονομικό υλικό ενώ με το ίδιο σκάφος μεταφέρθηκαν στα Σφακιά και από εκεί με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο Χανίων, τρεις αλλοδαποί που είχαν ανάγκη νοσηλείας.

Μεταξύ αυτών ήταν ένα παιδί 13 χρονών το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, υπέστη ανακοπή και επανήλθε με μαλάξεις που του έκαναν οι γιατροί.

gavdos metanastes 23

Μετά από επικοινωνία της δημάρχου Γαύδου Ευαγγελίας Καλλίνικου με την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, υπήρξε δέσμευση ότι θα σταλούν εφόδια και σκηνές για τους αλλοδαπούς (που δηλώνουν Σύριοι και Σομαλοί), με ελικόπτερο.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

Καθώς οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς δεν φαίνεται δυνατό να μεταφερθούν οι αλλοδαποί νωρίτερα από το Μεγάλο Σάββατο όπως αναφέρει το flashnews.gr.

gavdos metanastes

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, έχει προταθεί η μεταφορά τους στη σχολή χωροφυλακής στο Ρέθυμνο, η οποία είναι κενή και διαθέτει όλες τις αναγκαίες υποδομές για την παραμονή τους.

Μετανάστες μεταφέρονται από την παραλία στο Καστρί

Σχετικές ειδήσεις