ΕΛΛΑΔΑ

Διαδηλώνουν οι μεταλλωρύχοι την Πέμπτη (16/4) στην Αθήνα

Διαδηλώνουν οι μεταλλωρύχοι την Πέμπτη (16/4) στην Αθήνα

Υπέρ της συνέχισης της μεταλλευτικής δραστηριότητας και εξόρυξης χρυσού και της υπεράσπισης των θέσεων εργασίας τους θα διαδηλώσουν το πρωί της Πέμπτης (16/4/2015) οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής.

Οι μεταλλωρύχοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης (ΥΠΑΠΕΝ) και θα ακολουθήσει πορεία με επίδοση ψηφισμάτων στην πρεσβεία του Καναδά, στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας, στα γραφεία της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο γραφείο του πρωθυπουργού, στο κοινοβούλιο και στο ΥΠΟΙΚ. Η πορεία αναμένεται να φτάσει στο Σύνταγμα στις πέντε το απόγευμα, με τους διαδηλωτές να έχουν προγραμματίσει να μείνουν στο σημείο έως αργά το βράδυ.

Οι διαδηλωτές έχουν προγραμματίσει να συναντηθούν απόψε (15/4) το βράδυ στα διόδια των Μαλγάρων, με στόχο να βρίσκονται νωρίς το πρωί της Πέμπτης στα διόδια Αφιδνών.

Ο Γιώργος Χατζής, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων επιφανείας των μεταλλείων Κασσάνδρας, μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ δήλωσε: «Εκτός από τη μετακίνηση με τα λεωφορεία που έχουμε κλείσει, αρκετοί θα έρθουν και με ΙΧ με τις οικογένειές τους και με μέσα μαζικής μεταφοράς».

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις