ΕΛΛΑΔΑ

Έληξε η «ομηρία» των μαθητών που είχαν ξεμείνει στην Ελβετία

Έληξε η «ομηρία» των μαθητών που είχαν ξεμείνει στην Ελβετία

Καθοδόν προς την Ελλάδα βρίσκονται οι μαθητές του 3ου Λυκείου Άρτας που εξαπατήθηκαν από ταξιδιωτικό γραφείο κατά την εκδρομή τους στη Ελβετία.

Οι 46 μαθητές και οι 4 καθηγητές που τους συνόδευαν διαπίστωσαν ενώ βρίσκονταν στην Ελβετία για εκπαιδευτική εκδρομή στο CERN, ότι το ταξιδιωτικό γραφείο, στο οποίο είχαν πληρώσει 320 ευρώ έκαστος, δεν είχε πληρώσει το ξενοδοχείο που έμεναν αλλά ούτε και τα εισιτήρια επιστροφής τους στην Ελλάδα, όπως προέβλεπε το «πακέτο» που είχαν αγοράσει.

Εξαπατημένοι από το ταξιδιωτικό γραφείο που έχει έδρα στην Αθήνα και με τον αντιπρόσωπό του να είναι άφαντος, βρέθηκαν σε μια ξένη χώρα χωρίς χρήματα για να εξοφλήσουν αυτά που... ήδη είχαν πληρώσει.

Τελικά μετά από συνεργασία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας και του υπουργείου Παιδείας, τα παιδιά θα επιστρέψουν μια ημέρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία καθώς σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο διευθυντής του σχολείου Βαγγέλης Καραμπάς, βρίσκονται καθοδόν προς την Ανκόνα και αύριο Παρασκευή (24/03) θα φτάσουν στην Άρτα.

«Τώρα το θέμα είναι δικό μας. Πως θα πληρωθεί η διαμονή και η επιστροφή τους» τονίζει ο κ. Καραμπάς που επισημαίνει ότι από το πρωί δέχεται πολλά τηλεφωνήματα από άλλα σχολεία στην Ελλάδα, τα οποία είχαν ανάλογη περιπέτεια με εκδρομές καθώς εξαπατήθηκαν από ταξιδιωτικά γραφεία «φαντάσματα».

Σχετικές ειδήσεις