ΕΛΛΑΔΑ

Μετανάστρια που επέζησε του ναυαγίου της Ρόδου τιμά τον άνθρωπο που την έσωσε

Μετανάστρια που επέζησε του ναυαγίου της Ρόδου τιμά τον άνθρωπο που την έσωσε

Σε μια κίνηση επίδειξης ευγνωμοσύνης στον άνθρωπο που την έσωσε, ημετανάστρια από την Ερυθραία που διασώθηκε από τοναυάγιο της Ρόδου την Δευτέρα 20 Απριλίουκαι γέννησε το μωρό της τρεις ημέρες μετά σε νοσοκομείου του νησιού, έκανε γνωστό ότι θα δώσει το όνομα του σωτήρα της, στο νεογέννητο παιδί της.

Όπως αποκάλυψε η ίδια και αναφέρει η ιστοσελίδα rodiaki.gr, σκοπεύει να ονομάσει το μωρό «Αντώνης» τιμώντας και ευχαριστώντας έτσι τον Αντώνη Ντεληγιώργη, λοχία ΕΠΟΠ, ο οποίος την έσωσε κατά τη διάρκεια της τραγωδίας με το δουλεμπορικό που προσάραξε σε βραχώδη περιοχή κοντά στο λιμάνι της Ρόδου.

Την πρόθεσή της αυτή, ανακοίνωσε με δάκρυα στα μάτια η μετανάστρια όταν την επισκέφθηκαν στη μαιευτική κλινική του νοσοκομείου Ρόδου, ο λοχίας και η επικεφαλής της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου της Ρόδου Πέπυ Παπαπαύλου.

Οπως εξιστόρησε η μετανάστρια, η περιπέτειά της άρχισε πριν από περίπου τρεις εβδομάδες όταν ταξίδεψε για μεγάλο διάστημα πεζή μέσα από την έρημο προκειμένου να φτάσει από την Ερυθραία στο Σουδάν κι από εκεί στην Τουρκία όπου επιβιβάστηκε στο ξύλινο σκάφος το οποίο έπεσε στα βράχια της παραλίας Ζέφυρος στη Ρόδο.

Πάντως, μητέρα και βρέφος είναι καλά στην υγεία τους και την φροντίδα τους έχει ήδη αναλάβει ο Ερυθρός Σταυρός Παράρτημα Ρόδου ενώ θα φιλοξενηθούν σε ειδικό διαμέρισμα στη Ρόδο.

Σχετικές ειδήσεις