ΕΛΛΑΔΑ

Χιλιάδες κόσμου τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά σε ολόκληρη τη χώρα (pics+vid)

Χιλιάδες κόσμου τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά σε ολόκληρη τη χώρα (pics+vid)

Χιλιάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, του ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος και αριστερών οργανώσεων στο Μουσείο για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώθηκαν μέλη εργατικών ενώσεων και σωματείων του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ). Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι. Το "παρών" έδωσε και ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη συγκέντρωση των συνδικάτων συμμετείχαν για πρώτη φορά υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία έστειλαν σαφές μήνυμα προς τους δανειστές και τους εργαζόμενους ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στις δεσμεύσεις της.

poireia mesa3

Παρόντες ήταν ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος και η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

«Οι αγώνες μας για κατοχύρωση & διεύρυνση των δικαιωμάτων μας, για Δημοκρατία, για ζωή με Aξιοπρέπεια θα νικήσουν», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Βαρουφάκης «πολιορκήθηκε» από τους συγκεντρωμένους, που ήθελαν να του εκφράσουν τη συμπαράστασή τους για το πρόσφατο περιστατικό στα Εξάρχεια.

Προηγουμένως, σε δηλώσεις του από την πλατεία Κλαυθμώνος, ο Π. Λαφαζάνης δήλωσε ότι αγώνας και αντίσταση είναι το φετινό μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Σημείωσε, επίσης, ότι η Ελλάδα διαπραγματεύεται σκληρά, ο ελληνικός λαός υποστηρίζει την κυβέρνηση, η οποία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, και εκτίμησε ότι η διαπραγμάτευση θα έχει θετική έκβαση.

Βαρουφάκης, Μητρόπουλος, Σκουρλέτης και Δούρου στη συγκέντρωση ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ (pics)

Στο μεταξύ, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας, η οποία είχε διακοπεί από τις 9 το πρωί λόγω των συγκεντρώσεων.

poreies4

Δεμένα τα πλοία, πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Με 24ωρη απεργία, αλλά και με στάσεις εργασίας, μετέχουν στην απεργία και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, ενώ τα τρόλεϊ από τις 8:30 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Δεν πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο στα τρένα του ΟΣΕ και του Προαστιακού.

Κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί, επίσης, καθώς η διοίκηση της ΠΝΟ αποφάσισε τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά, με 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Ο καιρός το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Όσοι επέλεξαν να εγκαταλείψουν τα αστικά κέντρα το τριήμερο θα έχουν σύμμαχο τον καιρό.

Ηλιόλουστος θα είναι ο καιρός, με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει αισθητή άνοδο από το Σάββατο (02/05/2015).

Σχετικές ειδήσεις