ΕΛΛΑΔΑ

Εργατική Πρωτομαγιά: Με δύο συγκεντρώσεις τιμήθηκε στο Ηράκλειο

Εργατική Πρωτομαγιά: Με δύο συγκεντρώσεις τιμήθηκε στο Ηράκλειο

Με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις, η μία από το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και η άλλη από το ΠΑΜΕ, τιμήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο η Εργατική Πρωτομαγιά.

Η συγκέντρωση του ΕΚΗ και της ΑΔΕΔΥ έγινε έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου στη λεωφόρο Δημοκρατίας και του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας.

Στη συγκέντρωση που έγινε στο Εργατικό Κέντρο, με βασικό αίτημα την επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων, τονίστηκε ότι ο αγώνας των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Επίσης, σε ψήφισμα τους οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν «εδώ και τώρα άμεση κατάργηση όλων των αντεργατικών μνημονιακών νόμων, άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και άμεση επαναφορά του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων». Ακόμη, υπογράμμισαν ότι απαιτούν «να μας δώσουν πίσω όλα τα θεσμικά εργαλεία δουλειάς που είχαμε στα χέρια μας οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα, με τα οποία προστατεύαμε τα συλλογικά μας δικαιώματα».

Επίσης, τόνισαν ότι διεκδικούν την αποκατάσταση όλων των χαμένων θέσεων εργασίας, πολιτικές που θα δημιουργούν ανάπτυξη και δεν θα εντείνουν την ύφεση, εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και αξιοπρεπείς συντάξεις.

Κατά τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας, οι εργαζόμενοι σε ψήφισμα τους ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι «δυναμώνουμε τον αγώνα για όλα όσα μας ανήκουν, για όλα όσα μας πήραν, όλα όσα μας έκλεψαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας σήμερα. Δε συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια, με ψίχουλα και υποσχέσεις». Ακόμη δήλωσαν την αγωνιστική ετοιμότητά και την απόφασή τους να υπερασπιστούν το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους.

Μετά τις συγκεντρώσεις ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο πεσόντων του συνδικαλιστικού κινήματος καθώς και στους τόπους που δολοφονήθηκαν ο Στρατής Περγαλίδης και οι αδερφοί Χατζηγιώργη, ενώ στη συνέχεια έγιναν πορείες στους κεντρικούς δρόμους.

Πριν από την απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΗ και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ βραβεύθηκαν οι μαθητές που διακρίθηκαν στον φετινό διαγωνισμό ζωγραφικής του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ηρακλείου με θέμα την Εργατική Πρωτομαγιά που έγινε για 20η χρονιά σε συνεργασία με τους διδασκαλικούς συλλόγους του Νομού Ηρακλείου.

Σχετικές ειδήσεις