ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ με ακυβέρνητο σκάφος στην Κέρκυρα

Θρίλερ με ακυβέρνητο σκάφος στην Κέρκυρα

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης τεσσάρων επιβαινόντων σε ακυβέρνητη λέμβο πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Κέρκυρας, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (01/05/2015) ότι αγνοείτο η λέμβος «ΒΙΟΛΕΤΑ» με τέσσερις επιβαίνοντες, οι οποίοι είχαν αποπλεύσει το απόγευμα από τους Οθωνούς με προορισμό την Κέρκυρα.

Άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προς εντοπισμ,ό των ανωτέρω, με συμμετοχή τριών πλωτών περιπολικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πέντε περιπολικών οχημάτων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αεροπλάνου C-130 της Π.Α., ελικοπτέρου SIKORSKY του Π.Ν. καθώς και 30 παραπλέοντων και πέντε αλιευτικών σκαφών, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά και βορειοανατολικά της ν. Κέρκυρας.
Το μεσημέρι του Σαββάτου, αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισε το ακυβέρνητο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή 16 ν.μ. βόρεια των Οθωνών, όπου έσπευσαν περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα πληρώματα των οποίων προέβησαν στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των τεσσάρων επιβαινόντων.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Κέρκυρας, όπου δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν τη μεταφορά τους σε νοσοκομείο.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

Σχετικές ειδήσεις