ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Κατρούγκαλου με καθαρίστριες

Συνάντηση Κατρούγκαλου με καθαρίστριες

Συγκέντρωση στο υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Β. Σοφίας, πραγματοποίησαν καθαριστές και καθαρίστριες δημόσιων σχολείων και εργολαβικών συνεργείων την Τετάρτη (6/5/2015).

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση των καθαριστριών με τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο ο οποίος έκανε λόγο για παράταση των συμβάσεων μέχρι τον Δεκέμβριο ως απάντηση στο βασικό και πάγιο αίτημα για ανανέωση των συμβάσεων, οι οποίες λήγουν τον Ιούνιο, για την επόμενη σχολική χρονιά, αλλά και την μετατροπή όλων των συμβάσεων σε καθεστώς αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζομένους.

Η αντιπρόεδρος του σωματείου Πειραιά Χριστίνα Καραμαλίκη, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τα αιτήματα αφορούν σχεδόν 10.000 εργαζομένους του κλάδου, οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι τον Ιούνιο. Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων τους πάνω από 4 μήνες.

Οι κινητοποιήσεις του κλάδου θα συνεχιστούν, καθώς θεωρούν ότι η παράταση των συμβάσεων τους μέχρι τον Δεκέμβριο αποτελεί απλώς συνέχιση στην εργασιακή ομηρία που βρίσκονται.

Σχετικές ειδήσεις