ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία φορέων και αντιεξουσιαστών προς τα γραφεία της Ε. Ε. στη Β. Σοφίας - Κλειστοί δρόμοι

Πορεία φορέων και αντιεξουσιαστών προς τα γραφεία της Ε. Ε. στη Β. Σοφίας - Κλειστοί δρόμοι

Πορεία πραγματοποίησαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας (11/05) στο κέντρο της Αθήνας, πολίτες και φορείς που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στα Προπύλαια, διαμαρτυρόμενοι για την καταβολή από την Ελλάδα της επόμενης δόσης στο ΔΝΤη οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο Τρίτη.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια όπου αρχικά συγκεντρώθηκαν οι διαδηλωτές, πέρασε από τη Βουλή και έφτασε έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Κατά τη διάρκεια της πορείας κλείνουν οι δρόμοι της περιοχής, γεγονός που προκαλεί προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

Φτάνοντας έξω από το κτήριο της Ε.Ε. όπου ήταν παραταγμένες αστυνομικές δυνάμεις, μέλη αριστερών οργανώσεων πέταξαν κόκκινες μπογιές.

poreia 1 copy

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν η ΑΔΕΔΥ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, διάφορα σωματεία, η Κίνηση για τη Διαγραφή του Χρέους Τώρα, αριστεριστές και μέλη αντιεξουσιαστικών οργανώσεων.

Όπως ανέφεραν στο κάλεσμά τους οι διοργανωτές της συγκέντρωσης, τη Δευτέρα 11 Μαΐου συνδικαλιστές, κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις, θα διαδηλώσουν για να καταγγείλουν τη στάση της κυβέρνησης που την επόμενη ημέρα προχωρά στη καταβολή νέας δόσης του χρέους στο ΔΝΤ.

Σχετικές ειδήσεις