ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2015: Ερωτηματικό η διεξαγωγή τους στον Κορυδαλλό λόγω της δίκης της Χρυσής Αυγής

Πανελλήνιες 2015: Ερωτηματικό η διεξαγωγή τους στον Κορυδαλλό λόγω της δίκης της Χρυσής Αυγής

Συνεχίζεται αύριο Παρασκευή (15/05) η δίκη της Χρυσής Αυγής, στις φυλακές Κορυδαλλού, παραμένει το πρόβλημα με τα σχολεία που γειτνιάζουν με το κτήριο.

Ο Δήμος Κορυδαλλού, πολλοί φορείς και πολίτες της περιοχής αναμένεται να ζητήσουν και πάλι την αλλαγή του χώρου διεξαγωγής της δίκης.

Τα σχολεία της πόλης –πλην των νηπιαγωγείων και των δημοτικών που βρίσκονται δίπλα στις φυλακές- θα είναι αύριο ανοιχτά, αντίθετα από τις προηγούμενες ημέρες που διεξαγόταν η δίκη στον Κορυδαλλό, όταν και είχαν παραμείνει κλειστά.

Καθώς όμως την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζουν οι σχολικές και πανελλήνιες εξετάσεις και αρκετά σχολικά συγκροτήματα βρίσκονται κοντά στο σωφρονιστικό ίδρυμα, το αίτημα για τη μεταφορά της δίκης μακριά από την ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών γίνεται πιο επίκαιρο και πιεστικό από ποτέ.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά έχει προτείνει –για τις Πανελλήνιες εξετάσεις- εφόσον συνεχιστεί η δίκη, στις φυλακές Κορυδαλλού, να χρησιμοποιηθεί ως εξεταστικό κέντρο το ΕΠΑΛ Κορυδαλλού.

Σχετικές ειδήσεις