ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση και διαμαρτυρία για την ύφεση και την ειρήνη

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση και διαμαρτυρία για την ύφεση και την ειρήνη

Μέλη της επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) μαζί με μέλη τοπικών επιτροπών ειρήνης της πόλης, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας το πρωί της Κυριακής (17/05).

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στο Στρατηγείο επί της λεωφόρου Στρατού απ' όπου και ξεκίνησαν την πορεία διαμαρτυρίας, η οποία έφτασε μέχρι το μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Οι επιτροπές της πόλης συμμετείχαν έτσι στις εκδηλώσεις της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, που φέτος συμπληρώνει 60 χρόνια ζωής και δράσης.

poreia thessaloniki3

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής όταν οι συμμετέχοντες διαμαρτυρήθηκαν «για την παρουσία του ΝΑΤΟϊκού στρατηγείου» και ζήτησαν την απομάκρυνσή του από την Ελλάδα.

Ακολούθησε πορεία επί της οδού Τσιμισκή και προς το Προξενείο των ΗΠΑ, για να καταλήξει στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη όπου κατατέθηκαν στεφάνια.

poreia thessaloniki2

Οι διαδηλωτές ζήτησαν και την αποχή της Ελλάδας από «ιμπεριαλιστικούς πολέμους» και την αποδέσμευσή της από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωσης ενώ φώναξαν «όχι, στις ευρωατλαντικές βάσεις».

Στη συνέχεια των εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαΐου «Λαΐκός δρόμος» από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ μέχρι το μνημείο Λαμπράκη όπου θα κατατεθούν στεφάνια ενώ για τις 7 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί κοινή εκδήλωση της ΕΔΥΕΘ με την Επιτροπή Ειρήνης Κιλκίς στη Νέα Σάντα «ενάντια στη λειτουργία του στρατοπέδου εκπαίδευσης της Δύναμης Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ».

Σχετικές ειδήσεις