ΕΛΛΑΔΑ

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών τίμησε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών τίμησε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

Το Ίδρυμα Περιθάλψεως Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και με Σύνδρομο Down στο κληροδότημα «Μ. Κόκκορη» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών επιτελεί από το 2007, έτος έναρξης της λειτουργίας του, σημαντικό έργο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, σε εφήβους και ενήλικες των ευαίσθητων αυτών κοινωνικών ομάδων.

Με πρόεδρο του Δ.Σ τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο, το Ίδρυμα προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες εξειδικευμένης επιστημονικής θεραπευτικής υποστήριξης σε άτομα με νοητική υστέρηση και σύνδρομο Down. Μεταξύ άλλων, μεριμνεί για την αποτελεσματικότερη αυτονόμησή τους, ώστε να διαχειρίζονται την προσωπική τους ζωή με τη μεγαλύτερη δυνατή ανεξαρτησία, καθώς και για την ένταξή τους στο ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο, μειώνοντας τον κοινωνικό αποκλεισμό και την ενδεχόμενη ιδρυματοποίηση τους.

Αρωγοί στη σημαντική αυτή προσπάθεια στέκονται οι εθελοντές και ευεργέτες του Ιδρύματος, τους οποίους ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βράβευσε σε ειδική τιμητική εκδήλωση. Μεταξύ των βραβευθέντων ήταν και ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ και αν. Διευθύνων Σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στο λόγο που εκφώνησε, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ευχόμαστε να συνεχίσετε να προσφέρετε πάνω από όλα Αγάπη».

Σχετικές ειδήσεις