Αποπομπή του διευθυντή του Ψυχιατρείου στο Δαφνί ζητούν οι εργαζόμενοι

Newsroom Newsroom

Αποπομπή του διευθυντή του Ψυχιατρείου στο Δαφνί ζητούν οι εργαζόμενοι

Μια εβδομάδα μετά το έγκλημα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτήριο της διοίκησης, ζητώντας από τον υπουργό Υγείας «την άμεση αποπομπή του διοικητή».

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι.

Οι εργαζόμενοι θεωρούν υπεύθυνο τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος «για μια σειρά ενεργειών που σκοπό έχουν την αποδόμηση και την κατάρρευση του νοσοκομείου».

Ειδικότερα, καταγγέλλουν τον διοικητή του ΨΝΑ για τα ακόλουθα:

• Έχοντας «όραμα» το κλείσιμο του Ψυχιατρείου τον Ιούνιο του 2015 δεν υπέβαλε το παραμικρό αίτημα για προσλήψεις προσωπικού με συνέπεια να ανακοινωθούν 906 προσλήψεις προσωπικού στην 2η ΥΠΕ αλλά καμία για το ΨΝΑ.

• Παραμένουν απλήρωτες πάνω από έξι μήνες οι εφημερίες ιατρών - ψυχολόγων και η υπερωριακή απασχόληση λοιπού προσωπικού.

• Δεν είχε και δεν έχει αναλάβει καμία πρωτοβουλία (παρά τις αποφάσεις ΔΣ) για να αποτρέψει την κλοπή των χρημάτων στο Ταμείο Ασθενών που έγινε στις 10.11.2014.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση χρηματοδότηση του νοσοκομείου, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες και την άμεση πληρωμή εφημεριακής και υπερωριακής απασχόλησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved