ΕΛΛΑΔΑ

Περιουσία 5,3 εκατ. ευρώ άφησε στη Μητρόπολη, 93χρονος Ρεθυμνιώτης

Περιουσία 5,3 εκατ. ευρώ άφησε στη Μητρόπολη, 93χρονος Ρεθυμνιώτης

Μετά από πολύμηνο έλεγχο που πραγματοποίησε το υπουργείου Οικονομικών, αποφασίστηκε η αποδέσμευση της κληρονομιάς που είχε αφήσει 93χρονος Ρεθυμνιώτης στην τοπική Εκκλησία.

Ο ηλικιωμένος, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το cretapost.gr, πέθανε τον Αύγουστο του 2014, αφήνοντας κληρονομιά περίπου 5,3 εκατομμύρια. Από αυτά τα χρήματα, θα παρακρατηθεί ένα τμήμα από την Εφορία και θα αφαιρεθεί μέρος για πρόστιμα αλλά και για τον φόρο κληρονομιάς.

Η περιουσία που θα περιέλθει στην Εκκλησία και αντιστοιχεί σε τέσσερα ακίνητα και μετρητά σε τραπεζικούς λογαριασμούς, θα είναι μια τεράστια οικονομική ενίσχυση ενώ όπως είχε γίνει γνωστό όταν η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας, θα αξιοποιηθεί για την ανακατασκευή του κτηρίου στον λόφο του Τιμίου Σταυρού και για τη δημιουργία ενός κοινωφελούς ιδρύματος προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες τις τοπικής κοινωνίας.

Ο μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ.κ. Ευγένιος υπέγραψε την αποδοχή της κληρονομιάς κι επίσημα, τονίζοντας πως «φυσικά όλα θα γίνουν με βάση τη βούληση του διαθέτη, που είναι η δημιουργία του ιδρύματος».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων