ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση στο ΣτΕ για τις Σκουριές Χαλκιδικής (Photos - Video)

Συγκέντρωση στο ΣτΕ για τις Σκουριές Χαλκιδικής (Photos - Video)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν το πρωί της Τετάρτης (03/06) κάτοικοι της Χαλκιδικής, την ώρα που στο ΣτΕ εκδικάζονται προσφυγές για το σχέδιο εξόρυξης χρυσού.

Εκδικάζονται σήμερα στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο οι προσφυγές που έχουν καταθέσει τόσο οι εργαζόμενοι στην «Ελληνικός Χρυσός» όσο και κάτοικοι της Χαλκιδικής που αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού.

Από τις δέκα το πρωί, οι επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου συζητείται η υπόθεση.

Όπως διευκρινίζει ένας εκ των συγκεντρωμένων μιλώντας στην κάμερα του newsbomb.gr, σήμερα εκδικάζεται μεταξύ άλλων και η υπόθεση των φραγμάτων που συμπεριλαμβάνονται στο σχέδιο εξόρυξης, φράγματα τα οποία όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνα σε περίπτωση σεισμού.

Στις 6 το απόγευμα, οι κάτοκοι της Χαλκιδικής έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο σταθμό του μετρό Αμπελόκηποι και πορεία προς το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σχετικές ειδήσεις