ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε η πορεία διαμαρτυρίας των κάτοικων των Σκουριών - Συναντήθηκαν με Λαφαζάνη

Ολοκληρώθηκε η πορεία διαμαρτυρίας των κάτοικων των Σκουριών - Συναντήθηκαν με Λαφαζάνη

Πορεία διαμαρτυρίας με αφετηρία το μετρό Αμπελοκήπων και κατάληξη το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης (3/6/2015), κάτοικοι των Σκουριών Χαλκιδικής, με επικεφαλής μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης που αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού.

Αντιπροσωπεία τους έγινε δεκτή από τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη. Ερωτηθείς σχετικά με την έκβαση της συνάντησης, ο Τάσος Κεφαλάς, ηλεκτρολόγος μηχανικός, μέλος Κινήσεων Πολιτών για την ενέργεια και μέλος της Πρωτοβουλίας Συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων, είπε «ας μην προτρέξουμε, δεν μπορώ να πω ποιά θα είναι η έκβαση. Θα γίνουν σίγουρα ανακοινώσεις από το υπουργείο».

Αυτό που ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής είναι να σταματήσουν οι εργασίες, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κεφαλάς και συμπληρώνει: «Η εταιρία προχωρά σε εργασίες. Υπάρχουν τρόποι, νόμιμοι τρόποι να σταματήσουν. Έχουν υποδειχθεί. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι η επανεξέταση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η οποία είναι διάτρητη».

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα σήμερα, η ίδια αντιπροσωπεία των κατοίκων της Χαλκιδικής οργάνωσε διαμαρτυρία έξω από το ΣτΕ, καθώς στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκαν προσφυγές που αφορούν τα μεταλλεία χρυσού της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» στη Χαλκιδική. Οι δικηγόροι όλων των πλευρών εξέφρασαν τους αντίθετους νομικούς ισχυρισμούς τους, ενώ το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις του.

Σχετικές ειδήσεις