ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Εγκαίνια για το 34ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου

Θεσσαλονίκη: Εγκαίνια για το 34ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου

Τα επίσημα εγκαίνια του 34ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Βιβλίου έγιναν στην παραλία από την υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, παρουσία του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης 'Ανθιμου, βουλευτών, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων.

Προηγήθηκε αγιασμός και χαιρετισμός του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.

Την αναγνώριση που συναντά από το κοινό, το φεστιβάλ βιβλίου, το οποίο διοργανώνεται συνεχώς «με την αγάπη στο βιβλίο και με ...γούρι το μπουρίνι» από το 1982, επεσήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Β. Ελλάδας, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, επισημαίνοντας ότι κάθε χρόνο το επισκέπτονται «πάνω από 500.000 επισκέπτες και πραγματοποιούνται πάνω από εκατό πολιτιστικές εκδηλώσεις».

Τη σημασία του φεστιβάλ επεσήμανε η υφυπουργός, υπογραμμίζοντας την «πνευματική λειτουργία του» και τόνισε ότι ως σημαντικό πολιτιστικό γεγονός πρέπει να υποστηριχθεί και να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο.

Στη συνέχεια χαιρέτησαν οι βουλευτές Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης (ΣΥΡΙΖΑ), Σταύρος Καλαφάτης(ΝΔ), Χριστίνα Ταχιάου(Ποτάμι) και η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου, οι οποίοι ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο φεστιβάλ.

Σχετικές ειδήσεις