ΕΛΛΑΔΑ

Ασφάλεια Κατοικίας: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε και δε σκεφτήκατε ποτέ να ρωτήσετε…

Ασφάλεια Κατοικίας: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε και δε σκεφτήκατε ποτέ να ρωτήσετε…

Τι είναι η ασφάλεια κατοικίας και τι περιλαμβάνει;

Με την ασφάλεια κατοικίας εξασφαλίζουμε έναντι ενός ετήσιου ποσού ότι θα αποζημιωθούμε για τυχόν ζημιές σε μια σειρά από κινδύνους που η επιλεγόμενη ασφάλεια καλύπτει. Η Anytime έχει προβλέψει μια μεγάλη γκάμα καλύψεων για ζημιές στο σπίτι ή το περιεχόμενό του σε ανταγωνιστικές τιμές.

Ποια είναι τα κριτήρια για τον υπολογισμό ασφαλίστρων της κατοικίας μου;

Τα κριτήρια για τον υπολογισμό του κόστους ασφάλισης της κατοικίας είναι το έτος κατασκευής του κτιρίου το είδος της κατασκευής του και η περιοχή που είναι κτισμένο.

Η ασφάλεια για πυρκαγιά τι περιλαμβάνει; Στην περίπτωση πυρκαγιάς μπορώ να ασφαλίσω και το περιεχόμενο της κατοικίας;

Η ασφάλεια κατοικίας για φωτιά καλύπτει ζημιές που δημιουργούνται από την πυρκαγιά, τον κεραυνό και τον καπνό.

Η κάλυψη της Anytime για "Πυρκαγιά, πυρκαγιά από δάσος, πτώση κεραυνού και καπνό" καλύπτει ζημιές στην κατοικία σας που θα προκύψουν από: ανάφλεξη ή αντικείμενο που πήρε φωτιά τυχαία, φωτιά σε δάσος, πτώση κεραυνού και καπνό.

Ταυτόχρονα, η κάλυψη για "Έξοδα πυρόσβεσης και περιορισμού ζημιάς, έξοδα καθαιρέσεων, κατεδαφίσεων και αποκομιδής ερειπίων μετά από ζημιά" σε περίπτωση ζημιάς, καλύπτει τα έξοδα: πυρόσβεσης και περιορισμού πυρκαγιάς, αλλά και ζημιές που μπορεί να γίνουν στην προσπάθεια να περιοριστεί ή να αποτραπεί η επέκταση της πυρκαγιάς στην κατοικία σας.

Επίσης στην κάλυψη περιλαμβάνονται και γενικής φύσεως έξοδα που μπορεί να προκύψουν, όπως έξοδα καθαρισμού της κατοικίας, τεχνικής επισκευής, κατεδάφισης και αποκομιδής των ερειπίων, μετά από ζημιά που καλύπτεται σύμφωνα με το Ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Η κατοικία μου είναι παλιά, προ του 1960, μπορώ να την ασφαλίσω για σεισμό;

Η κάλυψη του σεισμού προσφέρεται από τις ασφαλιστικές εταιρείες για σεισμό αφορά μόνο σε κτήρια που είναι κατασκευασμένα από το 1960 και μετά, γιατί από τότε ξεκίνησε να εφαρμόζεται στην Ελλάδα ο αντισεισμικός κανονισμός κατασκευής κτηρίων. Η κάλυψη σεισμού είναι υποχρεωτική από τις τράπεζες μόνο στην περίπτωση που υπάρχει στεγαστικό δάνειο για την κατοικία.

Αν χαλάσει μια ηλεκτρική συσκευή από ένα βραχυκύκλωμα, η βλάβη καλύπτεται;

Πράγματι, η βλάβη στις ηλεκτρικές συσκευές μπορεί να αποζημιωθεί, αν το πρόγραμμα που έχεις επιλέξει έχει την ανάλογη κάλυψη. Αν η βλάβη προκληθεί από βραχυκύκλωμα ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων κτιρίου (εφόσον ασφαλίζεται το κτίριο), τότε καλύπτεται η ζημιά στο τμήμα ή στα τμήματα των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται μέσα στην ασφαλισμένη κατοικία σας από βραχυκύκλωμα, υπερφόρτωση ηλεκτρικού δικτύου, υπέρταση, σχηματισμό τόξου, ή/και διαφυγή ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρι του ορίου που αναφέρεται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Σε περίπτωση βραχυκυκλώματος ηλεκτρικών συσκευών (αν ασφαλίζεται το περιεχόμενο), καλύπτονται οι ζημιές των ηλεκτρικών ή και ηλεκτρονικών οικιακών συσκευών, από βραχυκύκλωμα, υπερφόρτωση ηλεκτρικού δικτύου, υπέρταση, σχηματισμό τόξου, ή/και διαφυγή ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρι του ορίου που αναφέρεται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Ποιo είναι το ενδεικτικό κόστος για την ασφάλεια κατοικίας 100 τ.μ. στην Anytime;

Στο Economic "Το βασικό πρόγραμμα ασφάλισης για στεγαστικά δάνεια" για τα 100 τ.μ. κοστίζει 63,94 ευρώ το εξάμηνο με όριο κάλυψης κτιρίου τα 120.000 ευρώ.

Το Value,"το πλήρες πρόγραμμα ασφάλισης για στεγαστικά δάνεια", κοστίζει 79,64 ευρώ το εξάμηνο με όριο κάλυψης κτιρίου τα 120.000 ευρώ.

Το Premium, που περιλαμβάνει όλες τις καλύψεις, είναι "Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασφάλισης για κάθε κίνδυνο" και το κόστος του το εξάμηνο είναι 134,35 ευρώ, με όριο κάλυψης κτιρίου 120.000,00 και όριο κάλυψης περιεχομένου τα 40.000 ευρώ.

Έχω πάρει στεγαστικό δάνειο και η τράπεζα μου έκανε ασφάλεια κατοικίας. Μπορώ να την αλλάξω;

Όπως αναφέρει ρητά η Εγκύκλιος 462 της Τράπεζας της Ελλάδας «με τη δανειακή σύμβαση, δανειολήπτης δεν έχει δεσμευθεί να ασφαλιστεί σε συνεργαζόμενη με το πιστωτικό ίδρυμα ασφαλιστική επιχείρηση, αλλά διατηρεί το συμβατικό του δικαίωμα να προσκομίσει ασφαλιστήριο της επιλογής του, εφόσον αυτό πληροί τις καλύψεις που αναφέρονται στη δανειακή του σύμβαση». Επομένως, μπορείτε να επιλέξετε το ασφαλιστικό πρόγραμμα που σας συμφέρει, ---άσχετα με τί προτείνει η τράπεζα - και εκείνη υποχρεούται να το κάνει δεκτό.

Αποφάσισα να ασφαλίσω την κατοικία μου. Τι πρέπει να κάνω;

Στην Anytime μπορείτε να ασφαλιστείτε μέσα σε πέντε λεπτά είτε online, είτε τηλεφωνικά.

Online:

• Υπολογίστε τα ασφάλιστρά σας.

• Αγοράστε το συμβόλαιό σας online με πιστωτική κάρτα και την ίδια στιγμή θα το λάβετε στο e-mail σας.

• Εκτυπώστε το συμβόλαιό σας και όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την ασφάλισή σας.

Τηλεφωνικά:

• Καλέστε μας καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο, στο 210 9460000 ή 801 11 30000.

• Mε τη βοήθεια του εκπροσώπου μας, υπολογίστε τα ασφάλιστρά σας, επιλέξτε το πρόγραμμα που σας ταιριάζει και ολοκληρώστε τη διαδικασία αγοράς.

• Το συμβόλαιο θα σας σταλεί με courier, στη διεύθυνση που επιθυμείτε, χωρίς καμία δική σας οικονομική επιβάρυνση.