ΕΛΛΑΔΑ

Κομίτσα Χαλκιδικής: Ξενοδοχεία απειλούνται από το μέτωπο της πυρκαγιάς (photos)

Κομίτσα Χαλκιδικής: Ξενοδοχεία απειλούνται από το μέτωπο της πυρκαγιάς (photos)

Αγωνιώδεις προσπάθειες καταβάλουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις στην περιοχή της Κομίτσας να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (16/6/2015).

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά πλησιάζει επικίνδυνα δύο ξενοδοχεία που βρίσκονται στην Ουρανούπολη. Η απόσταση της πυρκαγιάς με τα ξενοδοχεία είναι περίπου 2 χλμ.

Επίσης η Πυροσβεστική έχει ήδη δώσει εντολή στα ξενοδοχεία που κινδυνεύουν από τη φωτιά να είναι έτοιμα σε περίπτωση που χρειαστεί να εκκενωθούν.

Στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν 23 οχήματα με 50 πυροσβέστες, 49 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τέσσερα καναντέρ, οκτώ εκσκαπτικά μηχανήματα και δύο ιδιωτικά βυτιοφόρα.

Όπως αναφέρε στο halkidikinews.gr ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Γιώργος Ζουμπάς: «Βρισκόμαστε επί ποδός και κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να περιορίσουμε τα μέτωπα. Στην περιοχή έχουμε 8 μηχανήματα εκσκαπτικά του Δήμου και ιδιωτών. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουμε να την θέσουμε υπό έλεγχο πριν πέσει η νύχτα».

Σημειώνεται ότι στην περιοχή έχουν σπεύσει και οι Ομάδες Εθελοντών πυροσβεστών ΟΠΕΑΝ και ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ από τη Σιθωνία με οχήματα και άνδρες και βοηθούν τις πυροσβεστικές δυνάμεις στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης.

Η φωτιά κατακαίει χαμηλή βλάστηση, ενώ οι άνεμοι που πνέουν μεταβλητοί ισχυροί αλλάζουν κάθε λίγο τα δεδομένα στο πύρινο μέτωπο.

Πηγή φωτογραφιών: halkidikinews.gr

Πηγή βίντεο: seleo.gr

Σχετικές ειδήσεις