ΕΛΛΑΔΑ

«Βουλιάζουν» Αθήνα και Πειραιάς από τη μαζική άφιξη μεταναστών

«Βουλιάζουν» Αθήνα και Πειραιάς από τη μαζική άφιξη μεταναστών

Περίπου επτακόσιοι μετανάστες αφίχθησαν στο λιμάνι του Πειραιά το πρωί της Πέμπτης (18/06), προερχόμενοι κυρίως από τη Μυτιλήνη, αλλά και από Χίο και Κω και αύξησαν κατά πολύ τον ήδη σημαντικό αριθμό μεταναστών που προσέγγισαν την πρωτεύουσα τις τελευταίες ημέρες.

Αν υπολογίσει κάποιος τους περίπου 1.800 μετανάστες που έφτασαν στον Πειραιά από τη Μυτιλήνη στις 14 Ιουνίου καθώς επίσης και τα 400 άτομα που αφίχθησαν στον Πειραιά δύο ημέρες αργότερα (στη συντριπτική τους πλειοψηφία Σύροι πρόσφυγες πολέμου), αντιλαμβάνεται ότι ο συνολικός αριθμός των μεταναστών που αφέθηκαν στην Αθήνα να ψάξουν μόνοι τους την τύχη τους αγγίζει τους 3.000.

pm2

Καμίνης: Δεν υπάρχει καμία οργάνωση

Για έλλειψη οργάνωσης έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

«Δεν υπάρχει οργάνωση, δεν υπάρχει μέθοδος, δεν υπάρχει πρόγραμμα. Φοβάμαι ότι δεν πάμε καθόλου καλά. Η Πολιτεία ήταν απροετοίμαστη να δεχθεί αυτό το κύμα μεταναστών παρότι γνωρίζαμε ότι θα έρθουν. Δεν μιλάω αυτή τη στιγμή για την κυβέρνηση. Το δυστύχημα ξέρετε είναι ότι εδώ διαδέχεται η μια κυβέρνηση την άλλη, επειδή δεν υπάρχει δημόσια διοίκηση στη χώρα και έχει διαλυθεί, ακριβώς δεν μπορεί να διασφαλιστεί μια συνέχεια. Και γι’ αυτό κάθε κυβέρνηση πάει να αρχίσει από την αρχή και έχουμε αυτή την κατάσταση. Οταν έρχονται οι καραβιές έτσι και τους αφήνουν τους ανθρώπους στην τύχη τους, τι καταμέτρηση να γίνει; Και δεν ξέρω αν θέλουν να κάνουν καταμέτρηση…».

Σχετικές ειδήσεις