ΕΛΛΑΔΑ

Αθανάσιος Σκορδάς: Άσκησα τα καθήκοντά μου ως υφυπουργός με απόλυτο αίσθημα ευθύνης

Αθανάσιος Σκορδάς: Άσκησα τα καθήκοντά μου ως υφυπουργός με απόλυτο αίσθημα ευθύνης

Απάντηση στα δημοσιεύματα που αφορούν στην υπόθεση της εταιρείας ΕΛΒΙΑΝ έδωσε ο πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθανάσιος Σκορδάς.

«Σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα που αφορούν στην υπόθεση της εταιρείας ΕΛΒΙΑΝ, το μόνο βέβαιο είναι ότι άσκησα τα καθήκοντά μου ως υφυπουργός Ανάπτυξης με απόλυτο αίσθημα ευθύνης, σύμφωνα με το νόμο και το χωρίς εκπτώσεις ήθος που χαρακτηρίζει διαχρονικά την παρουσία μου στην πολιτική. Η βεβαιότητα αυτή αναφέρεται σε όλες ανεξαιρέτως τις πράξεις κι αποφάσεις μου, συνεπώς περιλαμβάνει και τη συγκεκριμένη υπόθεση.

>> Είμαι βέβαιος ότι η διαδικασία που ξεκίνησε θα αποτυπώσει την πραγματικότητα, σε μια υπόθεση που τα πραγματικά της περιστατικά όχι μόνο διαμορφώθηκαν, αλλά και παγιώθηκαν σε περίοδο προγενέστερη της δικής μου υπουργίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι τυχόν ποινικές ευθύνες σε βάρος του πρώην υφυπουργού Ανάπτυξης Αθανάσιου Σκορδά καλείται να διερευνήσει η Βουλή μετά τη διαβίβαση σχετικής δικογραφίας από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς. Παράλληλα, η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε και στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) για τη διερεύνηση πιθανών φορολογικών αδικημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση αφορά παράνομες επιδοτήσεις ύψους περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ υπέρ εταιρείας ανακύκλωσης με την επωνυμία «Ελληνική Βιομηχανία Ανακύκλωσης ΑΒΕΕ», η οποία όμως όπως προέκυψε από τη δικαστική έρευνα υπήρχε μόνο στα χαρτιά.

Η εν λόγω εταιρεία συμμετείχε σε πρόγραμμα για την ενίσχυση και επέκταση μονάδων για τη διαχείριση των αποβλήτων, πλην όμως - όπως όμως προέκυψε από την έρευνα - αν και έλαβε κρατική επιχορήγηση, δεν προχώρησε ποτέ στην υλοποίηση της επένδυσης!

Ήδη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος εναντίον δύο υπαλλήλων της Διεύθυνσης Βιομηχανικής Χωροθεσίας και Περιβάλλοντος, της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, οι οποίοι φέρονται να αποφάσισαν για τις επιδοτήσεις, ενώ για ηθική αυτουργία σε απιστία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου, διώκεται και ο διευθυντής του γραφείου του κ. Σκορδά.

Σχετικές ειδήσεις