Εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών

Newsroom Newsroom

Εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών

Με σύνθημα «Εθισμένοι στη ζωή» ο ΟΚΑΝΑ με αφορμή την 26η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών και στο πλαίσιο υλοποίησης ΕΣΠΑ με τίτλο «Καμπάνια Ενημέρωσης για τις Εξαρτήσεις», διοργανώνει ενημερωτικές δράσεις στο Ηράκλειο, την Πάτρα, τα Ιωάννινα, την Κομοτηνή και τη Λάρισα, από την Τρίτη 23 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015.

Ο οργανισμός απευθύνει ανοικτό κάλεσμα προς όλους, με σημείο συνάντησης κεντρικές πλατείες των 5 πόλεων, όπου θα λειτουργεί ενημερωτικό περίπτερο. Έμπειρα στελέχη από τις Θεραπευτικές Μονάδες του ΟΚΑΝΑ και τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και της Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας θα παρέχουν στους πολίτες εξειδικευμένη πληροφόρηση και αξιόπιστες απαντήσεις για θέματα χρήσης ουσιών, ενώ θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό και αναμνηστικά.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα των εξορμήσεων έχει ως εξής:

- Ηράκλειο 23/6, 10.00 - 20.00, πλατεία Ελευθερίας,

- Πάτρα 25/6, 10.00 - 20.00 πλατεία Όλγας,

- Ιωάννινα 26/6, 13.00 - 20.00, κεντρική πλατεία Ιωαννίνων - Ρολόι,

- Κομοτηνή 27/6,10.00 - 20.00, κεντρική πλατεία,

Λάρισα 29/6,10.00 - 20.00, πλατεία Ταχυδρομείου.

Εκδηλώσεις ΚΕΘΕΑ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών 2015

«Η εξάρτηση δεν κάνει διακρίσεις. Εμείς»; Με αυτό το ρητορικό ερώτημα το ΚΕΘΕΑ επισημαίνει ότι ο εξαρτημένος είναι κάποιος που ξέρουμε. Ένας συγγενής, ένας φίλος, ένας γείτονας.

«Ο κοινωνικός στιγματισμός κρατάει τον ίδιο και την οικογένειά του μακριά από τη θεραπεία και εμποδίζει την επανένταξή του στην κοινωνία. Ας μην αφήνουμε το στίγμα να γίνεται πιο δυνατό από την εξάρτηση» αναφέρει το κέντρο που με κεντρικό μήνυμα «Το στίγμα μας είναι η ένταξη», διοργανώνει εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών.

Στόχος της καμπάνιας για το 2015 είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τις επιπτώσεις του στιγματισμού των εξαρτημένων στη θεραπεία και την κοινωνικής τους ένταξη. Τα θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ με συναυλίες, ενημερωτικά περίπτερα, διαδραστικά εργαστήρια, εκθέσεις και άλλες δράσεις μας καλούν να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό, τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις.

Το ίδιο μήνυμα θα εκπέμψουν με τον πιο ηχηρό τρόπο και τα 155 μέλη θεραπευτικών προγραμμάτων από όλη την Ελλάδα που στις 20 Ιουνίου ολοκληρώνουν τον αγώνα για καθαρή ζωή και αποφοιτούν από το ΚΕΘΕΑ στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί από το ΚΕΘΕΑ - ΚΙΒΩΤΟΣ στο Κάστρο της Καβάλας.

Εκδηλώσεις οργανώνονται επίσης σε σωφρονιστικά καταστήματα όπου λειτουργούν μονάδες του ΚΕΘΕΑ, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται στοχευμένες ενημερωτικές δράσεις σε εκπαιδευτικούς και άλλους επαγγελματίες, καθώς και παρεμβάσεις street-work. Ας σημειωθεί ότι η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις που οργανώνονται είναι:

ΑΘΗΝΑ:

- Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, 23/6, 19:00. Το ΚΕΘΕΑ - ΣΤΡΟΦΗ σε συνεργασία με την Ατραπό, τα Κέντρα Πρόληψης, το 18 ΑΝΩ και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, διοργανώνουν εκδήλωση η οποία θα περιλαμβάνει: ομιλίες, εργαστήρια, δρώμενα και συναυλία με τη μπάντα της ΣΤΡΟΦΗΣ και τη φιλική συμμετοχή του Στάθη Δρογώση και της Τζωρτζίνας Καραχάλιου. Στο χώρο θα βρίσκεται και η κινητή μονάδα ενημέρωσης του ΚΕΘΕΑ - ΣΤΡΟΦΗ.

- Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, 24/6, 16:00 - 18:00. Ανοικτή ομιλία με θέμα: "Η αντιμετώπιση των εξαρτήσεων", στην αίθουσα Αντώνης Τρίτσης.

- Πλατεία Κλαυθμώνος, 26/6, 21:00. Συναυλία με τη συμμετοχή των μουσικών σχημάτων και των ομάδων χορού του ΚΕΘΕΑ - ΔΙΑΒΑΣΗ. Από το πρωί της ίδιας μέρας το ΚΕΘΕΑ - ΔΙΑΒΑΣΗ, σε συνεργασία με το Δήμο της Αθήνας, διασχίζει διαβάσεις ζωής στην πόλη και πραγματοποιεί ενημερωτικές δράσεις και happenings σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας.

- Κυψέλη, ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ Δροσοπούλου & Τήνου, 1/7, 21:00. Συναυλία με τους Κωνσταντίνο Παριορίτσα και Δημήτρη Τάσαινα The soul Vibrators.

Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί εικαστική παρέμβαση στην οδό Δροσοπούλου με την υποστήριξη του δήμου Αθηναίων.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: ΚΕΘΕΑ - ΝΟΣΤΟΣ - ΕΞΑΝΤΑΣ.

- Άγιος Διονύσιος, Λιμάνι, 26/6, 19:00 -22:00. Ενημερωτικό περίπτερο, θεατρικό δρώμενο, graffiti, συναυλία με τους «ΧΟΡΔΕΣ» και «ILLEGAL OPERATION», έκθεση ζωγραφικής και χορευτικό δρώμενο από το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών, συλλογική κουζίνα και διανομή φαγητού σε άστεγους σε συνεργασία με την Αλληλεγγύη Πειραιά.

- Την ίδια μέρα, επίσης, 10:00 - 18:00, θα λειτουργήσει ενημερωτικό περίπτερο στο πεζόδρομο της Σωτήρος και 16:00 - 19:00 στον σταθμό του ΗΣΑΠ θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, ΚΕΘΕΑ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ.

- Παραλία Θεσσαλονίκης (Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου), 26/6, 19:00 - 24:00. Εκθέσεις κεραμικής, γυαλιού, φωτογραφίας, εικαστικών, εργαστήριο κατασκευής μικρών κρουστών και καλλιτεχνικά δρώμενα.

- Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης Πάρκο Πολυδώρου, 26 - 28/6, από τις 18:00. Τριήμερο πολιτιστικό φεστιβάλ ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ με συναυλίες και πολιτιστικά δρώμενα.

ΛΑΡΙΣΑ: ΚΕΘΕΑ - ΕΞΟΔΟΣ.

- Κηποθέατρο Αλκαζάρ, 17/6, 21:30. Συναυλία με τους Γιώτα Νέγκα και Θέμη Καραμουρατίδη.

- Αίθουσα Εκδηλώσεων ΚΕΘΕΑ - ΕΞΟΔΟΣ,29/6, 18:30. Εσπερίδα με θέμα: «Αντιμετώπιση της προβληματικής χρήσης αλκοόλ από το Πολυδύναμο Ψυχοδιαγνωστικό Κέντρο Λάρισας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ. Απολογισμός, διαπιστώσεις, προβληματισμοί της δίχρονης λειτουργίας του».

ΒΟΛΟΣ: ΚΕΘΕΑ - ΠΙΛΟΤΟΣ

- Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας,19/6, 21:30. Συναυλία με τους Γιώτα Νέγκα και Θέμη Καραμουρατίδη.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΚΕΘΕΑ - ΗΠΕΙΡΟΣ

- Μώλος, 26/6, 21:30. Συναυλία με την μπάντα του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ και τοπικών συγκροτημάτων (Στοιχόβολη, Gross roads). Λίγο πριν από την έναρξη της συναυλίας στο Μώλο θα τερματίσει και η ενημερωτική ποδηλατοδρομία που θα γίνει γύρω από τη λίμνη Ιωαννίνων (εκκίνηση 18:00από την κεντρική πλατεία της πόλης).

ΠΑΤΡΑ: ΚΕΘΕΑ - ΟΞΥΓΟΝΟ

- Πλατεία Γεωργίου, 26/6, 20:00. Παρατήρηση έναστρου ουρανού σε συνεργασία με την Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας «Ωρίωνας».

- Την ίδια μέρα στη οδό Ρήγα Φεραίου και Γεροκωστοπούλου θα υπάρχει ενημερωτικό περίπτερο και θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του ΠΠΓΝΠ.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: ΚΕΘΕΑ - ΚΥΤΤΑΡΟ

- Δημοτικό Γήπεδο «Παναγιώτης Μπαχράμης», 25/6, 19:00. Ποδοσφαιρικός αγώνας με τις ομάδες των ΚΕΘΕΑ - ΚΥΤΤΑΡΟ, Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καλαμάτας, Θεατρική Διαδρομή και Επίλεκτοι Παλαίμαχοι.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ΚΕΘΕΑ - ΑΡΙΑΔΝΗ

- Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, 26/6, 20:30. Θεατρικό δρώμενο και συναυλία με το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου.

- Το πρωί της ίδιας μέρας θα γίνει εικαστική παρέμβαση στον επιβατηγό σταθμό Λιμένα Ηρακλείου.

ΧΑΝΙΑ: ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

- Δημοτικός Κινηματογράφος «Κήπος», 26/6, 21:30 - 23:30. Συναυλία με τη Μαρίνα Κωνσταντινίδου και Θεατρικό δρώμενο από τον Σύλλογο Οικογένειας.

ΡΟΔΟΣ: ΚΕΘΕΑ - ΑΡΙΑΔΝΗ

«ΑΚΤΑΙΟΝ», 26/6, 10:00 - 15:00. Ενημερωτικό περίπτερο.

ΜΥΤΙΛΗΝΗ: ΚΕΘΕΑ - ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

- Εμπορικό Επιμελητήριο, Παρασκευή 26/6, 19:00. Ημερίδα με θέμα: «Διπλή διάγνωση, ψυχική διαταραχή και παράλληλη χρήση ουσιών» από το Πολυδύναμο Ψυχοδιαγνωστικό Κέντρο ΚΕΘΕΑ - ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ.

- Επίσης την ίδια μέρα πρωί και απόγευμα θα λειτουργεί ενημερωτικό περίπτερο στην κεντρική αγορά της Μυτιλήνης (Ερμού).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved