ΕΛΛΑΔΑ

Γιορτή του Πατέρα: To Google Doodle και 10 τρόποι για να γίνεις καλός μπαμπάς

Γιορτή του Πατέρα: To Google Doodle και 10 τρόποι για να γίνεις καλός μπαμπάς

Οι μπαμπάδες ξέρουν καλύτερα… Και με το να είσαι μπαμπάς δεν μεγαλώνεις απλά μικρά ανθρωπάκια σε ενήλικες αλλά γίνεσαι κι εσύ καλύτερος άνθρωπος.

Με αφορμή τη σημερινή (21/6/2015) Γιορτή του πατέρα την οποία τιμά με το δικό της Doodle η Google, ιδού μερικοί τρόποι για να γίνει κανείς καλύτερος πατέρας άρα και καλύτερος άνθρωπος.

google pateras

* Ο πατέρας πρέπει να λέει συχνά στα παιδιά του πόσο τ’ αγαπάει, να μην φοβάται να δείχνει τα συναισθήματά του.

* Πρέπει να δίνει όλη του την προσοχή στα παιδιά του όταν αυτά του μιλούν, να γελά με τα αστεία τους ακόμα κι αν δεν τα καταλαβαίνει, να είναι θετικός απέναντί τους.

* Ο μπαμπάς πρέπει να θυμάται όλα αυτά που μισούσε να ακούει από τον δικό του μπαμπά –τον οποίο ήρθε η ώρα να συγχωρέσει- και να φροντίσει να μην τα επαναλαμβάνει στα παιδιά του αλλά και να δείξει σε ένα νεότερο από αυτόν μπαμπά όλα όσα του έμαθε η πατρότητα.

* Χρειάζεται να παίρνει το χρόνο του, για να κάνει ένα διάλειμμα από τη δουλειά και να μιλήσει μαζί τους στο τηλέφωνο αλλά και να χαλαρώσει για να απολαύσει τις στιγμές που έχει με την οικογένειά του.

* Ο μπαμπάς δεν τσιγκουνεύεται τα φιλιά και τις αγκαλιές και φροντίζει να δίνει χρόνο για κάθε ένα από τα παιδιά του χωριστά.

* Πρέπει να μάθει στα παιδιά να προσέχουν τι λένε και τι κάνουν κι όταν αυτό είναι αταξία, πρέπει να θυμάται ότι αφήνει 10 δευτερόλεπτα να περάσουν (για να ηρεμήσει) πριν αποφασίσει ποια θα είναι η αντίδρασή του.

* Ο μπαμπάς είναι ο καλύτερος γονιός για να ξεκινήσει ένα σπορ με τα παιδιά του. Παράλληλα όμως θα τους διαβάσει το βράδυ και το απαραίτητο παραμύθι για να κοιμηθούν.

* Το καλύτερο παράδειγμα για το πώς πρέπει να φέρονται τα παιδιά στη μητέρα τους, είναι ο τρόπος που φέρεται ο πατέρας σε αυτήν. Της δείχνει σεβασμό κι εκείνα τον μιμούνται.

* Ο μπαμπάς πρέπει να γίνει παιδί και να δει τον κόσμο μέσα από τα δικά τους μάτια. Δεν χρησιμοποιεί την έκφραση «επειδή αυτό λέω εγώ» και αφιερώνει χρόνο για να τους εξηγεί τι πρέπει να γίνει και γιατί.

* Τέλος ο μπαμπάς, πρέπει να δείχνει υπομονή. Ξέρει ότι κανείς δεν είναι τέλειος πόσο μάλιστα τα παιδιά.

Σχετικές ειδήσεις