ΕΛΛΑΔΑ

Ανατολικό Αιγαίο: 237 μετανάστες διασώθηκαν μέσα σε 24 ώρες

Ανατολικό Αιγαίο: 237 μετανάστες διασώθηκαν μέσα σε 24 ώρες

Στη διάσωση 237 μεταναστών προχώρησε το Λιμενικό Σώμα, μέσα σε μόλις ένα 24ωρο, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Όπως ενημερώνει το Λιμενικό Σώμα, τα άτομα αυτά διασώθηκαν σε επτά διαφορετικά περιστατικά έρευνας και διάσωσης που έλαβαν χώρα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και συγκεκριμένα στη Λέσβο, τη Χίο και την Κω.

Παράλληλα, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, κατέθεσαν σήμερα 24 Ιουνίου, οι βουλευτές του Ποταμιού, Νίκος Ορφανός (Β' Πειραιά) και Ιάσονας Φωτήλας (Αχαΐας), για το φλέγον ζήτημα της μεταφοράς μεταναστών από τα νησιά.

Οι βουλευτές ρωτούν ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει το υπουργείο για τη μετακίνηση των μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα.

Στους μετανάστες έχουν χορηγηθεί τα απαραίτητα έγγραφα εν μέσω κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, καθώς όπως αναφέρουν οι βουλευτές, οι ακτοπλόοι δηλώνουν, ήδη, αδυναμία να μεταφέρουν καθημερινά χιλιάδες μετανάστες λόγω της αυξημένης επιβατικής κίνησης.

Ρωτούν επίσης, πώς θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα της διαχείρισης των αυξημένων μεταναστευτικών ροών στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, όπου εντοπίζεται η συντριπτική πλειονότητα (90%) των εισερχόμενων μεταναστών και προσφύγων.