ΕΛΛΑΔΑ

Δημοψήφισμα 2015 – ΥΠΕΣ: Το δημοψήφισμα θα γίνει όπως έγιναν οι εκλογές του Ιανουαρίου

Δημοψήφισμα 2015 – ΥΠΕΣ: Το δημοψήφισμα θα γίνει όπως έγιναν οι εκλογές του Ιανουαρίου

Η διαδικασία προετοιμασίας για την Κυριακή 5 Ιουλίου εκτυλίσσεται ομαλά, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών (www.ypes.gr)υπογραμμίζονταςότι το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και εφόρους, όπως είχαν ορισθεί για τις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου, και με συντετμημένες προθεσμίες.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί την επόμενη Κυριακή είναι όπως αυτή των εκλογών. Θα στηθούν κάλπες και οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι με την ταυτότητα ή το διαβατήριο τους θα προσέλθουν για να ψηφίσουν στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Η διαδικασία προετοιμασίας για την επόμενη Κυριακή εκτυλίσσεται ομαλά, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΤΕ

Ενημερώνει επίσης ότι το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και εφόρους, όπως είχαν ορισθεί για τις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου, και με συντετμημένες προθεσμίες.

Τα ψηφοδέλτιο θα είναι ΝΑΙ, ΟΧΙ και λευκό.

Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 7.00 και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 19.00 της ίδιας ημέρας.

Ακόμα δεν έχουν καθοριστεί οι λεπτομέρειες αν και στο υπουργείο Εσωτερικών εργάζονται με πυρετώδεις διαδικασίες.

Για να θεωρηθεί έγκυρο το αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας, στο μεν πρώτο είδος δημοψηφίσματος για κρίσιμα εθνικά θέματα θα πρέπει η συμμετοχή των ψηφοφόρων να είναι στο 40%, ενώ για το δεύτερο το λεγόμενο «νομοθετικό» θα πρέπει στην κάλπη να προσέλθει το 50% του εκλογικού σώματος.

Σχετικές ειδήσεις