ΕΛΛΑΔΑ

Capital controls: Τεράστιες ουρές συνταξιούχων έξω από τις τράπεζες (video)

Capital controls: Τεράστιες ουρές συνταξιούχων έξω από τις τράπεζες (video)

Από σήμερα Τετάρτη 1 Ιουλίου ανοίγουν τα υποκαταστήματα των τραπεζών για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων που δεν έχουν χρεωστική κάρτα (κάρτα αναλήψεων)

Ώρα πριν το άνοιγμα των υποκαταστημάτων, οι ουρές έξω από τις τράπεζες ήταν μεγάλες από τους συνταξιούχους που πήγαν να πάρουν τα τουλάχιστον 120 ευρώ που δικαιούνται από τη σύνταξη τους.

Όσοι βρέθηκαν στα υποκαταστήματα έκαναν λόγο για μεγάλη ταλαιπωρία και με ανυπομονεσία περίμεναν να έρθει η σειρά τους για να πάρουν τα λεφτά τους μετά από μεγάλη αναμονή.

Πληροφορίες σχετικές με τα τραπεζικά υποκαταστήματα που θα λειτουργήσουν, είναι ήδη διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών και, μετά την έκδοση της Υπουργικής Αποφάσεως, κάθε τράπεζα θα τα αναρτήσει στη δική της ιστοσελίδα.

Με απόφαση που ελήφθη αργά το βράδυ οι τράπεζες Εθνική, Alpha και Eurobank θα εξυπηρετούν με αλφαβητική σειρά.

Συγκεκριμένα, οι συνταξιούχοι που πληρώνονται μέσω των τραπεζών Εθνική, Alpha Bank και Eurobank θα εξυπηρετηθούν ως εξής:

Την Τετάρτη από το Α έως το Ι.

Την Πέμπτη από το Κ έως το Μ.

Την Παρασκευή από το Ν έως το Ω.

Οι συνταξιούχοι που πληρώνονται μέσω της Πειραιώς θα εξυπηρετηθούν κανονικά με δελτία προτεραιότητας.

Οι συνταξιούχοι για να λάβουν τη σύνταξή τους θα πρέπει να προσέλθουν στις τράπεζες με την αστυνομική τους ταυτότητα ή με άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο, ενώ μπορούν να εξυπηρετηθούν κανονικά οι συνδικαιούχοι των λογαριασμών και όσοι έχουν εξουσιοδοτηθεί.

Τα καταστήματα ανά τράπεζα:

250 υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς

250 υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας

150 υποκαταστήματα της Eurobank

288 υποκαταστήματα της Alpha Bank

30 υποκαταστήματα της Attica Bank

Σχετικές ειδήσεις