ΕΛΛΑΔΑ

Δημοψήφισμα 2015: Χωρίς διόδια το Σαββατοκύριακο - Εκπτώσεις σε τρένα και ΚΤΕΛ

Δημοψήφισμα 2015: Χωρίς διόδια το Σαββατοκύριακο - Εκπτώσεις σε τρένα και ΚΤΕΛ

Ελεύθερα περνούν οι οδηγοί οχημάτων τα διόδια σε όλους τους αυτοκινητόδρομους από σήμερα, Σάββατο (04/07/2015) έως και αύριο, Κυριακή (05/07), ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες.

Την Κυριακή ελεύθερη θα είναι η διέλευση των οχημάτων και στην Αττική Οδό.

Οι δωρεάν μετακινήσεις αφορούν τους εξής αυτοκινητόδρομους:

• Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου ΑΕ (Κεντρικός άξονας ΠΑΘΕ )

• Γέφυρα ΑΕ (Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου)

• Νέα Οδός ΑΕ (Ιόνια Οδός, Κεντρικός άξονας ΠΑΘΕ)-Ολυμπία Οδός ΑΕ (Βόρειος άξονας Πελοποννήσου)

• Μορέας ΑΕ (Κεντρικός άξονας Πελοποννήσου)

Επίσης στην Εγνατία Οδό ΑΕ έχουν τεθεί σε ισχύ δωρεάν διελεύσεις, χωρίς διόδια Ι.Χ. και δικύκλων σε όλο το μήκος του βόρειου άξονα της χώρας (από Ηγουμενίτσα έως Αλεξανδρούπολη).

Μειωμένα τα εισιτήρια σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΚΤΕΛ

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ κάνει έκπτωση 50% επί των κανονικών τιμών των εισιτηρίων για απλή μετάβαση ή με επιστροφή στους επιβάτες, που θα ταξιδέψουν σιδηροδρομικά για να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα. Οι εκπτώσεις ισχύουν από 1 έως 6 Ιουλίου.

Στα ΚΤΕΛ ισχύει έκπτωση 25% επί της τιμής των κανονικών εισιτηρίων για τις μετακινήσεις πολιτών λόγω του δημοψηφίσματος. Στις συζητήσεις που έγιναν μεταξύ πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και της διοίκησης Ομοσπονδίας ΚΤΕΛ, η πλευρά των ΚΤΕΛ ανταποκρίθηκε θετικά μόνον για έκπτωση 25% στα κανονικά εισιτήρια για υπερνομαρχιακές μετακινήσεις. Δεν συμφώνησε η έκπτωση να καλύψει ενδονομαρχιακές μετακινήσεις, όπως επίσης την έκδοση εισιτηρίων μετ' επιστροφής (αναφέροντας ότι ισχύει ειδική τιμολογιακή πολιτική), ενώ απέρριψαν να ισχύσει για το δημοψήφισμα έκπτωση και για ειδικά εισιτήρια (πχ φοιτητικά κλπ), όπως ζήτησε το υπουργείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων