ΕΛΛΑΔΑ

Δημοψήφισμα 2015: Πού ψηφίζω: Βρείτε το εκλογικό σας κέντρο

Δημοψήφισμα 2015: Πού ψηφίζω: Βρείτε το εκλογικό σας κέντρο

Έως τις 7 το απόγευμα της Κυριακής (5/7) θα μπορούν οι πολίτες να ψηφίζουν στο δημοψήφισμα και να πάρουν θέσηεπί ερωτήματος σχετικά με τις προτάσεις των θεσμών προς την ελληνική κυβέρνηση.

Προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία αποφασίστηκε ότι οι εκλογείς θα ψηφίζουν στα ίδια εκλογικά τμήματα με αυτά των εθνικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Εξαίρεση αποτελούν όσοι ετεροδημότες ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους (κατόπιν αίτησής τους έως τις 30 Απριλίου 2015), καθώς αντί για τα ειδικά εκλογικά τμήματα, την Κυριακή θα πρέπει να προσέλθουν στο εκλογικό τμήμα της περιοχής τους.

Εξαιτίας των ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων δεν κατέστη δυνατό να συμμετάσχουν οι ομογενείς. Για πρώτη φορά κλήθηκαν να ψηφίσουν 108.371 18άρηδες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στην εφαρμογή «Μάθε που ψηφίζεις» που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr). Εναλλακτικά, σχετικές πληροφορίες παρέχει το ίδιο υπουργείο στο τηλέφωνο 213 1361500 έως το κλείσιμο της κάλπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων