ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Συγκέντρωση στο δημαρχείο με αφορμή καταγγελία για αστυνομική βία

Ρέθυμνο: Συγκέντρωση στο δημαρχείο με αφορμή καταγγελία για αστυνομική βία

Συγκέντρωση ενάντια στην αστυνομική βία, με αφορμή καταγγελία για επίθεση αστυνομικού σε φοιτητή, πραγματοποιεί αυτή την ώρα, έξω από το δημαρχείο Ρεθύμνου, η «Πρωτοβουλία Ενάντια στην Αστυνομική Βία».

Η «Πρωτοβουλία Ενάντια στην Αστυνομική Βία» χαρακτήρισε πρωτοφανές το περιστατικό της περασμένης Παρασκευής (3/7/2015), ενώ υποστηρίζει ότι «το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Ανήκει σε μια ευρύτερη γενικευμένη καταστολή που τείνει να παγιωθεί: προσαγωγές, καθημερινά μπλόκα, σωματικοί έλεγχοι, ξυλοδαρμοί μεταναστών».

Στο πλευρό της «Πρωτοβουλίας» και η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ρεθύμνου (ΕΛΜΕΡ) καταδικάζει το περιστατικό που συνέβη στην πόλη του Ρεθύμνου πριν λίγες μέρες, όπως αυτό καταγγέλθηκε. «Μεταπτυχιακός φοιτητής και εργαζόμενος φεύγοντας από το σπίτι του, το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Ιουλίου, έπεσε θύμα απρόκλητης αστυνομικής βίας από αστυνομικό εκτός υπηρεσίας. Αστυνομικοί που κατέφτασαν αντί να περιορίσουν τον συνάδελφο τους, τον «βοήθησαν» στον ξυλοδαρμό με αποτέλεσμα το θύμα να καταλήξει στον Νοσοκομείο με κακώσεις στον αυχένα, μώλωπες και σκισίματα. Ακόμα περισσότερο στην προσπάθεια του θύματος να καταθέσει μήνυση ήρθε αντιμέτωπος με μια στάση αποτροπής αλλά και έμμεσων απειλών από τους υπεύθυνους» αναφέρει η ΕΛΜΕΡ.

Την έκπληξή τους για το πώς γίνεται η διαχείριση του συγκεκριμένου περιστατικού εκφράζουν οι αστυνομικοί του Ρεθύμνου και χαρακτηρίζουν ψευδή τον καταγγελτικό λόγο της Πρωτοβουλίας, ενώ δια της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου υποστηρίζουν ότι «θέλουμε να διαβεβαιώσουμε την κοινωνία του Ρεθύμνου ότι σεβόμαστε τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων των πολιτών και θα είμαστε οι πρώτοι που θα καταδικάσουμε οποιοδήποτε περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας σε βάρος του οποιουδήποτε».

Στο μεταξύ έχουν αλληλομηνυθεί ο φοιτητής με τον αστυνομικό, ενώ από την Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων