ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα κατά του Μνημονίου

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα κατά του Μνημονίου

Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας από το απόγευμα της Δευτέρας (13/7/2015) κατά της νέας συμφωνίας με τους δανειστές.

Ομοσπονδίες εργαζομένων, αριστερές οργανώσεις και φοιτητικά κινήματα βρίσκονται μεταξύ άλλων στην πλατεία Συντάγματος, για να πουν ένα μεγάλο ΟΧΙ στις απαιτήσεις των εταίρων.

Στις κινητοποιήσεις πρωτοστάτησε η ΑΔΕΔΥ με σύνθημα «ενάντια στο μνημόνιο». Η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της ζητά από τους πολίτες να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που πραγματοποιεί στο Σύνταγμα και ζητά επίσης να μην ψηφιστεί νέο μνημόνιο.

Παράλληλα, προχωρά στην προκήρυξη 24ωρης απεργίας την ημέρα ψήφισης της συμφωνίας με απεργιακά συλλαλητήρια στην Αθήνα καθώς και στις έδρες των Νομαρχιακών Τμημάτων της ΑΔΕΔΥ.

«Χτες διεξήχθη ένα πραξικόπημα από μεριάς των ευρωπαϊκών θεσμών στο Γιούρογκρουπ εκβιάζοντας ουσιαστικά την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό που είπε ένα μεγάλο "όχι" την προηγούμενη Κυριακή να υπογράψει ένα μνημόνιο, το οποίο μετατρέπει τη χώρα σε αποικία του κεφαλαίου και του χρέους» αναφέρει το μέλος της γραμματείας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σταύρου. «Με μόνιμες επιτροπές σε κάθε υπουργείο, με μοναδικό στόχο να τιμωρήσει το λαό και την πρώτη κυβέρνηση του λαού, που υπερασπίστηκε τα δικαιώματα της πλειοψηφίας και τις ανάγκες της, επειδή τόλμησε να εκλέξει αριστερή κυβέρνηση. Είναι ζήτημα δημοκρατίας, υπεράσπισης του λαού να μη δεχτεί η κυβέρνηση αυτό το πραξικόπημα και τον εκβιασμό που διεξάγεται από τους δανειστές. Να μη δεχθεί να περάσει αυτή η συμφωνία ή να αποσύρει τη συμφωνία» συμπληρώνει ο κ. Σταύρου.

Διαδήλωση κατά του Μνημονίου πραγματοποιεί και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επίσης στην πλατεία Συντάγματος.

Στην ανακοίνωση του αναφέρεται: «Δεν πρόκειται για διαπραγμάτευση. Ήταν μια άνευ όρων και ορίων διαδικασία εξευτελισμού και ταπείνωσης ενός ολόκληρου λαού. Μια πλήρης καταστροφική υποταγή στους δολοφόνους της ΕΕ, μια κατά κράτος νίκη του γερμανικού ιμπεριαλισμού και της κυριαρχίας του στην Ευρώπη».

Σχετικές ειδήσεις