ΕΛΛΑΔΑ

Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές στην Πελοπόννησο - Σε ύφεση στην Αιτωλοακαρνανία

Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές στην Πελοπόννησο - Σε ύφεση στην Αιτωλοακαρνανία

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκονται οι φωτιές που εκδηλώθηκαν σήμερα το μεσημέρι και το απόγευμα στην Πελοπόννησο, αφού δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο πουθενά.

Η φωτιά στο Μαλαντρένι Αργολίδας περιορίστηκε από την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι αγρότες της περιοχής με τα ψεκαστικά μηχανήματα, ενώ καθοριστική ήταν η συμβολή των εναέριων μέσων.

Υπό έλεγχο είναι και η φωτιά που εκδηλώθηκε στα Ατζινέικα στον 'Αη Γιάννη Κυνουρίας, όπου η άμεση επέμβαση των πυροσβεστών απέτρεψε τα χειρότερα και πρόλαβαν να μην επεκταθεί το πύρινο μέτωπο στο δάσος του Πάρνωνα.

Επιπλέον φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στην Ιερά Μονή Μπούρα στην περιοχή της Φαλαισίας, στη Μεγαλόπολη, όπου η Πυροσβεστική υπηρεσία την πρόλαβε εν τη γενέσει της και την έθεσε υπό έλεγχο.

Σε όλα τα μέτωπα παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για πλήρη κατάσβεση και για το ενδεχόμενο τυχόν αναζωπυρώσεων.

Στην Αιτωλοακαρνανία

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι, κοντά στον οικισμό Σκλάβαινα, στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας.

Η φωτιά έχει ήδη κάψει μεγάλη αγροτοδασική έκταση, αλλά δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Πάντως, στον τόπο της φωτιάς εξακολουθούν να επιχειρούν εννέα οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με 25 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα με έξι άτομα, καθώς και δύο υδροφόρα οχήματα του δήμου.

Το έργο των πυροσβεστών βοηθά και το γεγονός, ότι έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων.

Σχετικές ειδήσεις