ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία: Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κουνουπέλι

Ηλεία: Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κουνουπέλι

Μεγάλη φωτιά καίει από το απόγευμα της Τρίτης (21/7) την περιοχή Κουνουπέλι του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης στο δάσος της Στροφυλιάς.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν δίνουν μάχη με το χρόνο για να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά και να μην επεκταθεί προς την προστατευόμενη περιοχή της Στροφυλιάς.

Ειδικότερα, 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα προσπαθούν να περιορίσουν την έκταση του πύρινου μετώπου, ενώ τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, το γεγονός ότι το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά στην θάλασσα, επιτρέπει στα πυροσβεστικά αεροπλάνα να ανεφοδιάζονται με νερό σε ελάχιστο χρόνο και έτσι να πραγματοποιούν περισσότερες ρίψεις νερού.

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή, η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής με ισχυρές δυνάμεις έπαιξε καθοριστικό ρόλο, ώστε να αναχαιτιστεί το πύρινο μέτωπο και να μην συμβούν τα χειρότερα.

Σχετικές ειδήσεις