ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά στην Εύβοια - Γλύτωσε από τις φλόγες ο οικισμός Μακρυκάπα (video - photos)

Πυρκαγιά στην Εύβοια - Γλύτωσε από τις φλόγες ο οικισμός Μακρυκάπα (video - photos)

Απομακρύνθηκε από τις κατοικημένες περιοχές που απειλούσε η μεγάλη φωτιά που μαίνεται από το πρωί στην Εύβοια.

Την εικόνα που παρουσιάζει νωρίς το βράδυ της Πέμπτης (23/7) η πυρκαγιά που μαίνεται στην Εύβοια, παρουσιάζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, κ. Ψαθάς.

«Είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ' ότι νωρίτερα το απόγευμα», περιγράφει ο δήμαρχος και προσθέτει ότι «η ένταση του ανέμου έχει μειωθεί - και σε συνδυασμό με τη μάχη που δίνουν πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής, από το έδαφος και από τον αέρα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση, και τουλάχιστον δεν κινδυνεύουν οικισμοί».

Όπως σημειώνει ο κ. Ψαθάς, μετά τις 6 το απόγευμα σήμανε συναγερμός, καθώς η φωτιά είχε «αγκαλιάσει» τον οικισμό Μακρυκάπα. «Υπήρξε πανικός και ήμασταν προετοιμασμένοι να εκκενώσουμε τον οικισμό. Η φωτιά όμως την τελευταία στιγμή άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε προς το δάσος και έτσι δεν χρειάστηκε να εκκενωθεί ο οικισμός».

Πλέον, η φωτιά διατηρεί ένα μεγάλο μέτωπο σε πυκνό πευκοδάσος στον οικισμό Μακρυκάπα, χωρίς όμως να κινδυνεύει ο οικισμός.

Ήδη στην περιοχή έχουν μεταφερθεί 30 πυροσβεστικά οχήματα με 60 πυροσβέστες, όπως επίσης και ομάδες από τμήματα πεζοπόρων που έχουν μεταφερθεί από την Αττική και την Κεντρική Ελλάδα.

Στην περιοχή βρίσκονται επίσης 10 αεροπλάνα και ελικόπτερα. Από πλευράς αυτοδιοίκησης, έχουν συγκεντρωθεί μηχανήματα της Περιφέρειας και των δήμων όπως επίσης και υδροφόρες οι οποίες έχουν φτάσει από διάφορα σημεία της Εύβοιας.

«Αν μας βοηθήσουν οι καιρικές συνθήκες τις επόμενες ώρες, και σιγά-σιγά πέσουν ακόμη οι άνεμοι, ελπίζουμε να περιορίσουμε την καταστροφική πορεία της φωτιάς» σημειώνει ο δήμαρχος.

Παράλληλα, νωρίς το βράδυ της Πέμπτης η Πυροσβεστική Υπηρεσία έθεσε υπό έλεγχο τη φωτιά που είχε ξεσπάσει στα Ανδρίτσαινα Ηλείας.

Σχετικές ειδήσεις