ΕΛΛΑΔΑ

Κέρκυρα: Σπείρα αλλοδαπών είχε διαρρήξει εννέα σπίτια

Κέρκυρα: Σπείρα αλλοδαπών είχε διαρρήξει εννέα σπίτια

Εννέα διαρρήξεις κατοικιών στην ευρύτερη περιοχή, της πόλης της Κέρκυρας, έκανε μέσα σε λίγες μέρες, σπείρα αλλοδαπών διαρρηκτών, που εξαρθρώθηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας του νησιού.

Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας, 21 και 24 ετών, που εντοπίστηκαν στην περιοχή της Γαρίτσας, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης. Από την αστυνομική έρευνα, οι δύο διαρρήκτες, ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες εννέα κλοπών- διαρρήξεων, από τις αρχές Αυγούστου, σε κατοικίες στην περιοχή της Γαρίτσας, καθώς και σε άλλες περιοχές περιφερειακά της πόλης της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η λεία των διαρρηκτών περιλάμβανε χρήματα, τιμαλφή, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα, μέρος των οποίων βρέθηκαν στην κατοχή τους και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών καθώς και της νομοθεσίας που διέπει τους αλλοδαπούς.

Οι δύο αλλοδαποί οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας που πραγματοποίησε την προανακριτική διερεύνηση της υπόθεσης εξετάζεται η ύπαρξη και άλλων συνεργών των συλληφθέντων.

Σχετικές ειδήσεις