ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια - Αρχίζει σταδιακά η επιστροφή των αδειούχων του Αυγούστου

Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια - Αρχίζει σταδιακά η επιστροφή των αδειούχων του Αυγούστου

Αυξημένη αναμένεται η κίνηση σήμερα, Κυριακή (16/08/2015) και τις επόμενες ημέρες στα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, καθώς αρχίζει η μεγάλη επιστροφή των αδειούχων του Αυγούστου αλλά και των εκδρομέων για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου.

Η πληρότητα στα πλοία βάση των κρατήσεων, αγγίζει το 80%.

Το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων και συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου.

Για σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 24 κατάπλοι πλοίων και 22 αναχωρήσεις και 28 δρομολόγια μετ επιστροφής για τον Αργοσαρωνικό.

Για το λιμάνι της Ραφήνας θα πραγματοποιηθούν συνολικά 16 προγραμματισμένα δρομολόγια. Από το Λαύριο έχουν προγραμματιστεί 7 απόπλοι και 7 κατάπλοι.

Από το λιμάνι του Πειραιά χθες 15 Αυγούστου αναχώρησαν 22 πλοία με 17.130 επιβάτες, 2.079 οχήματα, 193 φορτηγά και 3.005 δίκυκλα. Επίσης, 27 πλοία κατέπλευσαν με 24.376 επιβάτες, 2.370 οχήματα, 502 φορτηγά και 385 δίκυκλα. Από το λιμάνι της Ραφήνας κατέπλευσαν 11 πλοία με 5.378 επιβάτες, 647 οχήματα, 17 φορτηγά και 132 δίκυκλα. Από το ίδιο λιμάνι επίσης αναχώρησαν 11 πλοία με 5.212 επιβάτες, 836 οχήματα,5 φορτηγά και 169 δίκυκλα. Για τον Αργοσαρωνικό πραγματοποιήθηκαν χθες 39 απόπλοι πλοίων με 6.171 επιβάτες, 518 οχήματα, 4 φορτηγά και 362 δίκυκλα. Επίσης, για την επιστροφή από διάφορα νησιά του Αργοσαρωνικού πραγματοποιήθηκαν 40 δρομολόγια πλοίων με 4.845 επιβάτες 359 οχήματα 9 φορτηγά και 184 δίκυκλα.

Τέλος, από το λιμάνι του Λαυρίου πραγματοποιήθηκαν χθες 3 απόπλοι με 1267 επιβάτες 259 οχήματα 10 φορτηγά και 60 δίκυκλα.

Ακόμα, στο ίδιο λιμάνι κατέπλευσαν 4 πλοία με 1.275 επιβάτες, 262 οχήματα 10 φορτηγά και 33 δίκυκλα.

Επί ποδός και η Τροχαία

Επί ποδός βρίσκεται και η Τροχαία, η οποία έχει προχωρήσει στη λήψη έκτακτων μέτρων στο εθνικό δίκτυο για τη διευκόλυνση των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου. Ειδικότερα, από τις 15.00 έως τις 22.00, για το ρεύμα εισόδου, θα ισχύσει η απαγόρευση κίνησης των φορτηγών για ωφέλιμο φορτίο άνω των 1,5 τόνων στα εθνικά δίκτυα. Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας, υδροφόρες και βυτιοφόρα για εφοδιασμό πυροσβεστικών σε περίπτωση πυρκαγιάς, τα φορτηγά κοινής οφελείας και μεταφοράς ευπαθών προϊόντων και τα σιλοφόρα στα έργα κατασκευής των εθνικών οδών, καθώς και φορτηγά του «Χαμόγελου του Παιδιού» και κάποιων άλλων κατηγοριών άμεσης ανάγκης.

Από την Τροχαία υπογραμμίζεται ότι για την ασφαλή μετακίνηση και την αποφυγή τροχαίων είναι απαραίτητη η σωστή συμπεριφορά και για αυτό οι οδηγοί παρακαλούνται να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση, να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες προκειμένου να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους και σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Άστατος αναμένεται και σήμερα, Κυριακή (16/08/2015) ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με το σκηνικό να «ντύνουν» βροχές και καταιγίδες. Ο υδράργυρος θα «χτυπήσει» κόκκινο με τη θερμοκρασία να αγγίζει ακόμα και τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος. τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών ή καταιγίδων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινα, καθώς και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι άνεμοι μεταβλητοί και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους η καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινα, καθώς και τη νύχτα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
άνεμοι: μεταβλητοί και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Αρχικά γενικά αίθριος. βαθμιαία θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι η καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινα και από το βραδύ στο βόρειο ιόνιο, την ήπειρο και τη δυτική στερεά. τα φαινόμενα τη νύχτα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.
άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. στην ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος. τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινα.
άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος. τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινα της Κρήτης.
άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος.
άνεμοι: στα νησιά του ανατολικού αιγαίου μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικές ειδήσεις