ΕΛΛΑΔΑ

Χριστοδουλοπούλου: Χρειάζονται υπηρεσίες πρώτης υποδοχής σε όλα τα νησιά

Χριστοδουλοπούλου: Χρειάζονται υπηρεσίες πρώτης υποδοχής σε όλα τα νησιά

Αύξηση του προσωπικού υπηρεσιών ασύλου ώστε να γίνεται γρήγορα η διεκπεραίωση των αιτημάτων, προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Αυγή», η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου, σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να «οργανώσει καταυλισμούς σε διάφορα σημεία της χώρας, ώστε να ανταποκριθεί στις μεγάλες ανάγκες φιλοξενίας, να αυξήσει τις δυνατότητες και το προσωπικό των υπηρεσιών ασύλου προκειμένου οι αιτούντες άσυλο να μπορούν να διεκπεραιώνουν τα αιτήματά τους σε εύλογο χρόνο».

«Σε όλους τους τόπους υποδοχής προσφύγων θα οργανωθούν υπηρεσίες πρώτης υποδοχής για τους ευάλωτους πληθυσμούς, τους ασθενείς, τις εγκύους, όπως επιτάσσει η ευρωπαϊκή νομοθεσία» ανέφερε.

Η κυρία Χριστοδουλοπούλου εμμέσως πλην σαφώς κάνει λόγο για έλλειψη συνεργασίας με το δήμαρχο Κω, λέγοντας πως η λύση του πλοίου «επιλέχθηκε προσωρινά, καθώς ο δήμαρχος δεν θέλει να υπάρχουν τέτοιες δομές στο νησί, όπως, άλλωστε, δηλώνει δημόσια».

Υπογράμμισε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «αδιαφορεί για την τύχη αυτών των ανθρώπων και δεν τους βοηθά να βρουν έναν άλλον τρόπο να ζουν με αξιοπρέπεια».

Σχετικές ειδήσεις