ΕΛΛΑΔΑ

Μοίρες Ηρακλείου: Στον Εισαγγελέα οι δυο αλλοδαποί για τη δολοφονία του 71χρονου

Μοίρες Ηρακλείου: Στον Εισαγγελέα οι δυο αλλοδαποί για τη δολοφονία του 71χρονου

Στον Εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν οι δύο νεαροί από τη Βουλγαρία που είχαν προσεχθεί από την Αστυνομία ως δράστες της δολοφονίας του 71χρονου μέσα στο σπίτι του στις Μοίρες Ηρακλείου μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης από την ΕΛΑΣ.

Πρόκειται για δύο άτομα ηλικίας 21 και 17 χρονών, όπως διαπιστώθηκε τελικά, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία -κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία.

Ο 71χρονος είχε βρεθεί νεκρός από την κόρη του στο σπίτι του, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης , ενώ στο σημείο μετέβησαν ο Ιατροδικαστής, καθώς και αρμόδιο συνεργείο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, για αυτοψία και εξερεύνηση του χώρου.

Από την αστυνομική έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών και το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, προέκυψε ότι οι δύο δράστες, μετέβησαν στο σπίτι του 71χρονου με σκοπό την κλοπή, περίπου τα μεσάνυχτα 12 προς 13 Αυγούστου 2015 και κατά πληροφορίες απέσπασαν από το θύμα 100 ευρώ.

Όταν μπήκαν στο σπίτι του ηλικιωμένου έγιναν αντιληπτοί από τον ίδιο και στη συνέχεια, αφού τον ακινητοποίησαν, με τη χρήση μαχαιριού τον τραυμάτισαν θανάσιμα, καταφέρνοντάς του, με ιδιαίτερη σκληρότητα, πολλαπλά χτυπήματα σε διάφορά σημεία του σώματός του αφού αναγνωρίσθηκαν από το θύμα μια και διατηρούσαν φιλικές σχέσεις με τον 71 χρόνο.

Κατά τη διενεργούμενη προανάκριση, συνελήφθη επίσης και 38χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, μητέρα του 17χρονου, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Σχετικές ειδήσεις