ΕΛΛΑΔΑ

Αλληλοκατηγορίες μεταξύ Λιμενικού και «ήρωα» δημοσιογράφου για την αυτοκτονία του ηλικιωμένου

Αλληλοκατηγορίες μεταξύ Λιμενικού και «ήρωα» δημοσιογράφου για την αυτοκτονία του ηλικιωμένου

Σε σίριαλ έχει μετατραπεί η προσπάθεια του Βρετανού δημοσιογράφου να σώσει από πνιγμό τον άτυχο 70χρονο στη Ραφήνα – Για ολιγωρία των ανδρών του Λιμενικού Σώματος κάνει λόγο ο δημοσιογράφος

Ο Tom Bradby, γνωστός Βρετανός δημοσιογράφος βούτηξε στη θάλασσα την Κυριακή 16 Αυγούστου προκειμένου να σώσει έναν ηλικιωμένο που είχε πέσει με το αυτοκίνητό του στο λιμάνι της Ραφήνας. Δυστυχώς, ο δημοσιογράφος δεν κατάφερε να τον σώσει και ο ηλικιωμένος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Την αγωνιώδη προσπάθειά του, περιέγραψε μέσω αναρτήσεων στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter, ρίχνοντας ωστόσο τα βέλη του στους άνδρες του Λιμενικού Σώματος. Συγκεκριμένα στις αναρτήσεις του ο δημοσιογράφος έγραφε ότι μόνο ένας από τους 10 λιμενικούς και αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο, έπεσαν στη θάλασσα να σώσουν τον άτυχο άνδρα.

Συγκεκριμένα, μια ημέρα μετά το τραγικό περιστατικό, οι ελληνικές αρχές, όπως μεταδίδει ο Guardian, έρχονται να αμφισβητήσουν τα όσα δήλωσε ο Βρετανός, λέγοντας πως αρκετοί βούτηξαν προσπαθώντας να σώσουν τον άτυχο 70χρονο, πριν καταλήξει στο βυθό του λιμανιού το αυτοκίνητο.

Οι ελληνικές Αρχές αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους πως: «Ένας αξιωματικός και δύο πολίτες» προσπάθησαν να σώσουν τον άνθρωπο από την Αθήνα. Επίσης, σύμφωνα με τον Guardian, ήταν πολύ νωρίς για να αποδοθεί ο θάνατος του 70χρονου σε αυτοκτονία, καθώς ένας 33χρονο άνδρας είχε πεθάνει με παρόμοιο τρόπο τον περασμένο Ιούνιο.

Ένας εκπρόσωπος της ακτοφυλακής δήλωσε μιλώντας στους Times ότι η «ανάμνηση και η αξιολόγηση της πορείας των γεγονότων μπορεί να είναι θολή εκ μέρους του Bradby», προσθέτοντας ότι τέσσερις αξιωματικοί είχαν έσπευσαν στη σκηνή και αμέσως ειδοποιήθηκε μια υποβρύχια ομάδα διάσωσης, ενώ ακόμη ένας αξιωματικός πήδηξε για να σώσει τον άνδρα.

Σχετικές ειδήσεις